La mulți ani, Brăila!

De Mircea Gabriel Lala 19 Ianuarie 2023, 19:20 Editorial

braila655

20 ianuarie – o zi foarte importantă pentru urbea Brăila, data atestării documentare. În anul 2023 se împlinesc 655 de ani de la atestarea documentară. Portul Brăilei era sufletul comerțului, așa cum menționa și scriitorul Panait Istrati în cărțile sale. De aici plecau mărfuri în întreaga lume, veneau vapoare de peste tot, tot orașul și regiunea Bărăganului prosperau. În port intrau și ieșeau peste 11.870 de vapoare pe an (conform publicației Navigazette Paris -1906), exista Linia Dunării între Marseille - Brăila (conform publicației Paris Diamant-1883) sau 3 curse New-York - Brăila (conform publicației New York Tribune-1921), iar Bursele de la Minneapolis sau Chicago primeau prețurile cerealelor de la Brăila.

O plimbare la pas prin centrul istoric este oricând binevenită. Sunt străzi care amintesc de bogăția de odinioară, de marii comercianți care aveau afaceri prospere. Sunt clădiri monumente istorice de patrimoniu cu arhitectură frumoasă, cu povești.
Industria turismului trebuie să fie o prioritate și la Brăila, pentru că centrul istoric nu este prea prietenos cu vizitatorii și turiștii care vin să descopere istoria, cultura și arhitectura clădirilor.

Data de 20 ianuarie este o zi importantă și pentru Brăila City Tour – primele tururi ghidate profesioniste din Brăila, primul articol referitor la idea de a promova Brăila prin turism la pas  fiind pe site-ul Infoest!

 

Autor Mircea Gabriel Lala 19 Ianuarie 2023, 19:20 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii