Când digital înseamnă în varianta ANAF dosar cu șină

De Mihai Vintilă 05 Februarie 2024, 19:18 Editorial

Cînd digital înseamă în varianta ANAF dosar cu șină

S-a făcut și se face mare caz pe digitalizarea ANAF, pe specialiștii care chipurile abia așteaptă să ne ajute să ne fie mai bine. Să mori de râs și nu alta.

Ca reacție la articolul De la e-factură la e-făkut cu ură am primit, de la o persoană implicată de ani de zile în fenomentul economic, răspunsul de mai jos primit la rândul ei de la ANAF.

spv digital in viziunea ANAF

Persoana a încercat să facă o înscriere electronică în mărețul Spațiu Privat Virtual care, conform ANAF, ne scutește de birocrație, de mers la ghișeu etc, etc, etc. Acum stai și te intrebi cum este ceva digital dacă tu îți muți persoana la un ghișeu unde o figură acră și obosită îți verifică documentele, la care ANAF oricum ar avea acces dacă ar face un mic efort, și care apoi îți va da acces la spațiul virtual. Acum să înțelegem că folosindu-și degetele la manipularea documentelor cerute, acea persoană, de la ghișeu, face o muncă digitală?

Oare ce se ascunde în spatele unei astfel de abordări din partea instituției? Oare nu este vorba de imposibilitatea concrectă a procesării datelor, de multitudinea de erori semnalate de utilizatori, de instabilitatea sistemului? Oare să fie vorba de aceste adevăruri sau de continua îmbunătățire a sitemului cum aruncă praf în ochii neștiutorilor cei din conducere?

Apoi vine întrebarea mea firească de cum vrea ANAF să susțină e-factura? Cine asigură siguranța datelor din facturi dacă la un lucru simplu precum o depunere de documente dă rateuri? A ... am uitat să vă spun că răspunsul trimis de ANAF a fost primit pe email! Chiar că digitalizare!

 

Autor Mihai Vintilă 05 Februarie 2024, 19:18 Editorial
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii