Săptămâna verde a dus Poliția în școlile rurale din județul Brăila

De Mihai NEGOMIREANU 25 Aprilie 2023, 21:05 Administrative

Săptămâna verde a dus Poliția în școlile rurale din județul Brăila

Această săptămâna a fost aleasă de un număr însemnat de unități de învățământ din județul Brăila să desfășoare activități în cadrul Programului național Săptămâna Verde, inițiat de Ministerul Educației în anul școlar 2022-2023.

Polițiștii Biroului Siguranța Școlară s-au întâlnit cu elevii Școlii Gimnaziale Siliștea și ai Școlii Gimnaziale Gemenele pentru a discuta despre conduite sănătoase în mediul școlar sau în familie, ferite de pericole la adresa vieții și a integrității psihice sau fizice.

Folosind metode precum dezbaterea, anticiparea de scenarii pentru viitor, teatru forum și legislativ sau biblioteca vie a profesiei de polițist, elevii au fost angrenați în discuții și jocuri menite să le dezvolte stima de sine, respectul pentru tot ce-i înconjoară, atitudinea pozitivă și proactivă față de colegi, profesori și actul educativ, să identifice conduitele dăunătoare tip bullying și să comunice eficient pentru cunoașterea și rezolvarea tuturor problemelor cu care se confruntă în viața de școlar.

Totodată, elevilor din clasele terminale de gimnaziu le-au fost prezentate efectele asupra sănătății, precum și cele în plan personal, social și juridic al consumului de substanțe cu efecte psihoactive.

Activitățile vor continua în cadrul acestui program cu întâlniri ale polițiștilor brăileni cu elevii Școlii Profesionale ”Emil Drăgan” Grădiștea.

 

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 25 Aprilie 2023, 21:05 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii