Programul Școala Altfel i-a adus pe jandarmii brăileni alături de peste 200 de preșcolari și elevi

De Mihai Vintilă 03 Martie 2023, 17:26 Administrative

Programul Școala Altfel i-a adus pe jandarmii brăileni alături de peste 200 de preșcolari și elevi

În perioada 27 februarie – 2 martie 2023, jandarmi din cadrul Compartimentului de Prevenire și Combatere a Faptelor Antisociale și din cadrul Detașamentului 1 Jandarmi Mobil au răspuns invitațiilor la Școala Altfel, venite din partea Școlii Gimnaziale „George Coșbuc” - Grădinița nr. 50 „Riță Gărgăriță” Brăila, Liceului Tehnologic „Nicolae Titulescu” Însurăței, și a Școlii Gimnaziale Siliștea – Grădinița cu program normal Cotu Lung.

Activitățile au urmărit creșterea gradului de infiormare a preșcolarilor și elevilor cu privire la consecințele implicării, în calitate de autori, în fapte antisociale.

Mesajele promovate au fost adaptate fiecărei categorii de vârstă, de la preșcolari la elevi din anii terminali. Și, cum era de așteptat, și întrebările copiilor au fost dintre cele mai diverse. Dacă cei mai mari au adresat întrebări despre cum pot avea o carieră în Jandarmerie, preșcolarii au avut alte curiozități: „Ați prins hoți?”, „Cum vă antrenați?”, „Ați tras vreodată cu pistolul?” etc.

Dar de departe întrebarea care le-a rămas în minte, a venit din partea unui băiețel care admira cu cea mai sinceră privire luptătorul antitero prezent la activitate: „Cum arată băiatul de sub mască?”. A fost întrebarea care i-a smuls un zâmbet inclusiv jandarmului care purta cagulă, echipat fiind în uniforma specifică misiunilor antiteroriste.

 

 

Autor Mihai Vintilă 03 Martie 2023, 17:26 Administrative
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii