TVA de doar 5%, pentru achizitia de case de maximum 140.000 de euro si o suprafata de 120 de mp

De AmosNews 13 Noiembrie 2020, 20:08 Utile

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat vineri, 13 noiembrie, legea privind un nou TVA de doar 5%, pentru romanii care vor achizitiona case de maximum 140.000 de euro si o suprafata de 120 de mp. Pana astazi, TVA-ul era de 19%.

Astfel, prin modificarea legii sunt vizati si clientii care vor accesa credite prin programul "Noua Casa". Ei vor beneficia de costuri mai reduse la achizita locuintei, scrie Banking News.

"Prin programul "Noua Casa" se vor acorda doua categorii de credite pentru locuinte noi (prin locuinta noua se intelege orice locuinta, receptionata la terminarea lucrarilor, cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat precum si locuintele supuse unor lucrari de interventie in vederea consolidarii si/sau reducerii riscului seismic receptionate la terminarea lucrarilor cu cel mult 5 ani inainte de data solicitarii creditului garantat) respectiv:
1) credite de pana la 140.000 de euro pentru care se percep un avans de 15% si se acorda o garantie in nume si cont stat in valoare de 60%;
2) si credite de pana la 70.000 de euro cu un avans de 5% si o garantie in nume si cont stat de 50%".

Principalul obiectiv al noului program guvernamental este de a facilita achizitia de locuinte adaptate standardelor de locuire moderne, cresterea calitatii spatiului de locuit si a spatiilor comune, precum si reducerea riscului seismic prin favorizarea achizitionarii de locuinte noi, consolidate sau reabilitate. Un alt efect direct al programului va fi stimulatarea pietei constructiilor si a tuturor sectoarelor conexe, care contribuie la un stil de viata adaptat realitatilor actuale.

Prevederile acestei legi intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2021.

 

Autor AmosNews 13 Noiembrie 2020, 20:08 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii