Traficul de minori

De IPJ Braila 22 Martie 2011, 20:23 Utile
Inspectoratul de Politie Judetean Braila, prin compartimentele Analiza si Prevenirea  Criminalitatii si Politia de Proximitate, în colaborare cu Agentia Nationala Împotriva Traficului de Persoane- Centrul Regional Galati, a organizat, în data de 17 martie 2011, o întâlnire cu un grup de elevi ai Grupului Scolar “Gh. K. Constantinescu” din Municipiul Braila.

Scopul întâlnirii l-a constituit promovarea, la nivelul acestei unitati de învatamânt brailene, a campaniei de prevenire a traficului de minori si a exploatarii copiilor, intitulata, sugestiv, “Foloseste Internetul cu grija. Traficul de minori are fete ascunse!”. Campania, initiata de Inspectoratul General al Politiei Române, prin Agentia Nationala Împotriva Traficului de Persoane si derulata la nivel national, urmareste cresterea gradului de constientizare a minorilor cu privire la riscurile aferente utilizarii necorespunzatoare a mijloacelor tehnologice (internetul, telefonul mobil, aparate video si foto etc).

Activitatile derulate la Grupul Scolar „Gh. K. Constantinescu” Braila au constat în discutii interactive cu elevii, în cadrul carora specialistul Agentiei Nationale Împotriva Traficului de Persoane (ANITP)- Centrul Regional Galati a promovat imaginea campaniei, mesajul si clipurile aferente acesteia si a diseminat materiale informative elaborate pe parcursul campaniei.
       
De asemenea, specialistul ANITP, politistii de prevenire si de proximitate au prezentat elevilor informatii referitoare la traficul de persoane, la modalitatile si formele de manifestare (exploatare sexuala, exploatare prin munca, etc.), precum si riscurile asociate acestui tip de infractiune, în scopul informarii acestora atât asupra necesitatii cunoasterii si adoptarii unor comportamente dezirabile, pentru a nu deveni victime ale infractorilor, cât si asupra importantei adoptarii masurilor
de siguranta personale.

În cadrul discutiilor purtate, pornind de la realitatea ca elevii sunt cei mai frecventi utilizatori ai internet-ului, accentul a fost pus pe riscul de a deveni victima a traficului de persoane, inclusiv prin accesarea internet-ului si, mai ales, a site-urilor de socializare, prin acceptarea si dezvoltarea unor relatii „de prietenie” si, ulterior, a unor întâlniri cu persoane necunoscute, însa cunoscute prin internet.

La finalul întâlnirii, elevii care au participat activ la dezbateri au fost „premiati” cu materiale promotionale, realizate în cadrul campaniei „Foloseste Internetul cu grija… Traficul de minori are fete ascunse!”.

 

Autor IPJ Braila 22 Martie 2011, 20:23 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate