“Situatia actuala a persoanelor seropozitive din judetul Braila”

De Mihai Vintilă 13 Aprilie 2010, 00:00 Utile
Uniunea Nationala a Organizatiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA din Romania (UNOPA) in colaborare cu Spitalul Judetean De Urgenta Braila - Sectia de Boli Infectioase organizeaza vineri, 16.04.2010, ora 10,00, conferinta de presa cu tema “Situatia actuala a persoanelor seropozitive din judetul Braila”.



Conferinta de presa urmeaza intalnirii pe care UNOPA au avut-o cu persoanele seropozitive din judetul Braila, intalnire in cadrul careia s-au analizat problemele cu care se confrunta in acest moment acest grup vulnerabil, accesul la servicii medicale si sociale, accesul pe piata muncii. Intalnirea a fost una deschisa, in cadrul careia persoanele seropozitive au avut ocazia sa isi expuna problemele cu care se confrunta, au avut ocazia sa cunoasca programele derulate de catre UNOPA in interesul lor, au primit raspunsuri si informatii despre legislatia in vigoare, situatia actuala a serviciilor medico-sociale destinate lor. Totodata intalnirea a avut un caracter educativ participantii primind informatii relevante despre tratament, raspunsuri la intrebari pe care le-au avut, in directia cresterii aderentei si compliantei la tratament, care a fost identificata ca o problema majora in lupta cu boala.

Conferinta de presa isi propune sa prezinte concluziile intalnirii cu pacientii seropozitivi si sa ofere autoritatilor locale invitate la eveniment ocazia sa isi expuna punctul de vedere, astfel incat sa fie identificate solutiile potrivite si demersurile care trebuie realizate pe plan local pentru o crestere a calitatii vietii persoanelor seropozitive.



La conferinta de presa sunt invitati sa participe reprezentanti ai Prefecturii Braila, Consiliului Judetean Braila, Primariei Braila, DJSP Braila, AJOFM Braila, alte institutii si ONG-uri.



Conferinta de presa va avea loc la Restaurantul Casa Domneasca - Braila, Bdul Al I Cuza, nr 87 si se desfasoara in cadrul proiectului “From vulnerability to empowerment – advocacy pentru reducerea stigmei si discriminarii PLWHA”, proiect finantat de Fondul Global de Lupta Impotriva HIV/SIDA, TBC si Malariei prin Fundatia Romanian Angel Appeal.

Pentru detalii si confirmari: Geanina Surdu, Coordonator Proiect, 0735853592.

 

Autor Mihai Vintilă 13 Aprilie 2010, 00:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii