Traficul poştal s-a închis temporar către mai multe destinaţii internaţionale

De Comunicat 19 Martie 2020, 11:55 Utile

Compania Naţională Poşta Română informează că, în urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile în contextul epidemiei Covid-19 (Coronavirus), activitatea de colectare şi distribuire pentru trimiterile poştei de scrisori, colete poştale şi trimiteri EMS a fost oprită temporar către 74 de destinaţii.

În urma deciziilor luate de către companiile aeriene de a suspenda zborurile, Poşta Română a oprit temporar traficul poştal internaţional pe mai multe rute. Astfel, nu se vor mai putea trimite colete, corespondenţă sau trimiteri EMS pentru următoarele destinaţii: Albania, Arabia Saudită, Argentina, Australia, Bhutan, Bolivia, Bosnia Hertegovina, Cambodgia, Chile, China, Cipru, Coreea de Sud, Estonia, Etiopia, Fiji, Georgia, Insula Norfolk, Insulele Pitcairn, Insulele Solomon, Iordania, Islanda, Israel (incl Autoritatea Palestiniană), Japonia, Kiribati, Kosovo, Mongolia, Muntenegru, Nauru, Norvegia, Noua Caledonie, Noua Zeelandă (Insula Niue, Insulele Tokelau, Insulele Cook), Papua Noua Guinee, Paraguay, Peru, Polinezia Franceză, Polonia, Republica Moldova, Samoa Occidentală, Senegal, Serbia, Slovacia, Slovenia, Tokelau, Tonga, Tuvalu, Ungaria cu exceptia EMS, Uruguay, Vanuatu.

Pentru trimiterile deja înregistrate, pentru destinaţiile amintite, se va încerca expedierea internaţională în limita posibilităţilor, existând riscul de a se produce întârzieri sau de a fi returnate expeditorilor.

Pentru destinaţia Italia se acceptă în continuare trimiteri cu menţiunea că, în zonele focar de epidemie, distribuirea către destinatarii finali se va face cu întârziere. Măsurile sunt prelungite până la o dată care va fi comunicată ulterior de către operatorul poştal din Italia.

În funcţie de evoluţia ulterioară şi de deciziile care vor fi adoptate la nivel internaţional, este posibil să existe situaţii în care nu vor fi acordate despăgubiri pentru întârzieri.

În plus, majoritatea destinaţiilor este afectată de anulări de curse aeriene şi reducere a frecvenţei de operare cu impact direct asupra creşterii timpilor de circulaţie.

În acest context, Poşta Română vă asigură că, odată ce fluxul va fi restabilit, va gestiona situaţia cât mai eficient posibil, pentru ca trimiterile să ajungă cât mai repede la destinaţie.

 

Autor Comunicat 19 Martie 2020, 11:55 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii