Politia avertizeaza: Atentie la SMS-ul castigator!

De IPJ Braila 22 Noiembrie 2011, 18:08 Utile
Politistii atrag atentia cetatenilor asupra situatiilor în care primesc pe telefonul mobil diverse mesaje prin care sunt anuntati ca sunt câstigatorii unor premii în bani sau bunuri (telefoane  mobile, plasme TV, autoturisme etc.), însa pentru a intra în posesia premiilor, trebuie sa fie apelat un numar de telefon comunicat în mesajul respectiv.

Politistii atrag atentia celor care primesc astfel de apeluri telefonice sa manifeste prudenta, sa nu dea curs celor solicitate si, obligatoriu, sa verifice daca ceea ce li se comunica este adevarat   informandu-se la un centru specializat al companiei de telefonie mobila sau solicitand date prin serviciile de informatii clienti de la operator.

Fiecare cetatean trebuie sa stie ca, în general, pentru a câstiga un premiu trebuie sa participi voluntar la un concurs sau competitie.

Participarea la un astfel de concurs se face prin înscriere voluntara. Este vorba despre acceptul clar de a participa la un concurs al carui regulament trebuie obligatoriu sa fie cunoscut de catre participant.
 
Pentru simplu fapt ca sunt abonati sau doar folositi serviciile, de orice tip ar fi acestea, ale unui furnizor, nu înseamna ca puteti fi câstigatorii vreunui premiu.

Asa zisul câstigator trebuie sa înteleaga faptul ca nu va primi niciodata un premiu numai pentru ca exista în baza de date a unui furnizor de servicii. Orice concurs este mediatizat, se desfasoara dupa un regulament dat publicitatii si accesibil tuturor celor care doresc sa-l consulte.


Banii si premiile nu vin niciodata din senin, când nici nu te astepti. Din pacate, naivitatea si lipsa de informare a unor cetateni sunt speculate cu mare abilitate de cei care aleg sa obtina bani cu orice pret.

Nu va lasati tentati sa achiti anumite taxe anterior ridicarii unui premiu imaginar, pentru ca nu poate fi vorba decât de o imensa pacaleala.

Infractorii speculeaza dorinta de castiguri facile a unora dintre confratii nostri si vor vor gasi întotdeauna victime în rândul acestor persoane, fara sa depuna prea multe eforturi.

 

Autor IPJ Braila 22 Noiembrie 2011, 18:08 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

decathlon.ro

Publicitate