Masurile Guvernului pentru accelerarea implementarii Instrumentelor Structurale

De Mihai Vintilă 24 Iunie 2010, 00:00 Utile
In sedinta din 23.06.2010 Guvernul a adoptat:
masuri de accelerare a implementarii instrumentelor structurale, care vin in sprijinul beneficiarilor de fonduri europene si au drept scop facilitarea obtinerii co-finantarii necesare derularii proiectelor.
Astfel, pentru asigurarea finantarii cheltuielilor necesare implementarii proiectului finantat din instrumente structurale, beneficiarul poate gaja sau ipoteca, la unitatea de credit, activele fixe care fac obiectul contractului/deciziei/ordinului de finantare, in conditiile legii si cu respectarea prevederilor contractului/deciziei/ordinului de finantare in cauza.

masuri pentru dezvoltarea schemelor de garantare pentru prefinantarea, finantarea, cofinantarea proiectelor cu finantare europeana pentru IMM-uri.
Astfel, s-a decis capitalizarea suplimentara a Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) cu suma de 46 mil. Euro.

Pe baza experientei anterioare a Fondului privind valoarea medie a garantiilor aferente proiectelor de investitii, implementarea propusa este estimata ca fiind aferenta cofinantarii/ prefinantarii unui numar de peste 7.000 de intreprinderi mici, corespunzator unui numar de 67.000 - 75.000 locuri de munca create si/sau mentinute ca urmare a capitalizarii suplimentare a FNGCIMM.

modificari la HG nr.1680/2008 pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat privind asigurarea dezvoltarii economice durabile.
Astfel, s-a modificat conditia de eligibilitate referitoare la valoarea minima a investitiei si numarul minim de noi locuri de munca in sensul scaderii pragurilor initiale (mimim 30 milioane euro si minim 300 locuri de munca). In continuare se vor avea in vedere trei categorii de proiecte eligibile: investitii intre 10 - 20 milioane euro, inclusiv, si minim 100 de noi locuri de munca;investitii intre 20 - 30 milioane euro, inclusiv si minim 200 de noi locuri de munca;investitii care depasesc 30 milioane euro si minim 300 de noi locuri de munca.
Prin extinderea schemei de acordare a ajutoarelor de stat se are in vedere crearea a 5.000 de noi locuri de munca, fiind asteptat ca IMM-urile sa acceseze cca. 200 mil. euro. Masurile de sprijin acordate nu sunt supuse obligatiei de notificare si autorizare de catre Comisia Europeana. ( STPSE )

 

Autor Mihai Vintilă 24 Iunie 2010, 00:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate