Lansarea proiectului „Prima evaluare intermediara a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”

De Mihai Vintilă 31 Martie 2010, 00:00 Utile
In data de 30.03.2010, reprezentanti ai Secretariatului Tehnic Permanent al Pactului Teritorial pentru Ocuparea Fortei de Munca si Incluziune Sociala, Regiunea Sud-Est au participat la conferinta de lansare a proiectului „Prima evaluare intermediară a Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”, organizata de AM POSDRU la Bucuresti.
Proiectul cuprinde 3 componente:
Evaluarea intermediara a POSDRU;
Dezvoltarea capacitatii administrative in domeniul evaluarii de program;
Evaluarea ad-hoc a AP 4 ”Modernizarea serviciului Public de Ccupare” si evaluarea ad hoc a AP 5 ”Promovarea masurilor active de ocupare”, DMI 5.2. Promovarea sustenebilitatii pe termen lung a zonelor rurale in ceea ce priveste dezvoltarea resurselor umane si ocuparea fortei de munca”.
Principalul obiectiv al proiectului il reprezinta imbunatatirea eficientei si eficacitatii implementarii POSDRU prin furnizarea unei opinii independente si bine justificate cu privire la stadiul implementarii POSDRU.
Proiectul, semnat in decembrie 2009 a fost externalizat de Autoritatea de Management (AM) din Ministerul Muncii catre consortiul KPMG Romania - KANTOR Management Consultants - Euro Link Consultants (subcontractori GEA Strategy&Consulting si Fitzptrick Associates), urmeaza sa fie finalizat in noiembrie 2010.
Conferinta a fost deschisa de directorul general al AMPOSDRU, Cristina Zevedei care a vorbit despre prioritatile AMPOSDRU pentru perioada imediat urmatoare si a raspuns intrebarilor primite din partea beneficiarilor, prezenti in sala.

Din partea Comisiei Europene d-na Ines Hartwig a prezentat Sistemul de evaluare in perioada de programare 2007-2013, iar din partea Autoritatii pentru Coordonarea Instrumentelor Structurale d-na Claudia Magdalina a prezentat Evaluarile derulate de ACIS.
Conferinta a continuat cu prezentarea generala a proiectului, prezentarea detaliata a componentelor proiectului si prezentarea metodologiei de evaluare, a graficului de implementare, a rezultatelor care urmeaza a fi obtinute in cadrul proiectului si a termenelor de furnizare a rezultatelor.

La eveniment au participat reprezentanti ai Secretariatelor Tehnice Permanente din tara, reprezentanti ai Organismelor Intermediare, AJOFM-uri, Universitati, ONG-uri si alti actori interesati de problematica Instrumentelor Strucurale.(STP SE )

 

Autor Mihai Vintilă 31 Martie 2010, 00:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii