Circulatia în tara, duminica, 4 ianuarie 2015, ora 8,00

De Redactia 04 Ianuarie 2015, 09:26 Utile

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că în unele zone din vestul, nord-vestul și centrul țării ninge, traficul rutier se desfășoară în condiții de iarnă, însă până la această oră (8:00) nu au fost anunțate drumuri naționale cu circulația întreruptă sau restricționată.

Pentru județele Timiș, Arad și Caraș-Severin, Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare nowcasting referitoare la ploaie care îngheață și depune polei, valabilă până la ora 9:50.

De asemenea, până în data de 5 ianuarie 2015, ora 2:00, este valabilă o informare referitoare la ninsoare, condiții de formare a poleiului și vânt puternic (http://www.meteoromania.ro/anm/?page_id=92). Le recomandăm conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu au autovehiculele echipate pentru circulația în condiții de iarnă, să ruleze cu viteză redusă, să nu bruscheze comenzile și să folosească preponderent frâna de motor.

Ninge și în județul Gorj, iar pe DN67C un echipaj de poliție acționează în Novaci și nu permite accesul autovehiculelor neechipate cu anvelope de iarna către Rânca.

În județul Arad, pe DN7, există o coloană de autotrenuri la Vama Nădlac. Le recomandăm conducătorilor de autoturisme să fie prudenți când depășesc acea coloană. Reamintim că pot fi folosite și punctele de trecere a frontierei Turnu și Vărșand.

În județul Vrancea se circulă în condiții de ceață pe DN2 (E85), vizibilitatea fiind sub 50 de metri. Fenomenul este întâlnit și în județul Mureș, pe DN15A Reghin - Lunca, dar vizibilitatea este mai bună. Atenție la efectuarea depășirilor!

Este de așteptat ca astăzi traficul rutier să se intensifice pe DN1 Brașov - București. Întrucât drumul nu poate prelua un număr mare de autovehicule într-un timp scurt, e posibil să se formeze coloane de autovehicule în zona stațiunilor montane de pe Valea Prahovei. Pentru a evita aglomerația, amintim că poate fi folosită ruta alternativă DN1A Săcele - Cheia - Ploiești.

În vederea fluidizării circulației pe DN1, pe Valea Prahovei, numărul de polițiști rutieri va fi suplimentat, aceștia urmând să acționeze în primul rând în intersecții și în zona trecerilor pentru pietoni.

Și pe celelalte drumuri naționale pe care se vor înregistra valori ridicate de trafic numărul de polițiști rutieri va fi suplimentat, aceștia urmând să fie sprijiniți de cei de la ordine publică.

 

Autor Redactia 04 Ianuarie 2015, 09:26 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii