De Florii, cei de la Meteo au luat-o pe arătură!

De Victor Nafiru 05 Aprilie 2015, 15:26 Utile

În popor se spune că, așa cum e la Florii, la fel va fi și la Paște. Păi, până acum, cel puțin în partea asta de țară, de Banat de Munte și de pustă, vremea a ținut nu doar cu ortodocșii, ci și cu catolicii care astăzi celebrează Paștele. E drept, nu e chiar atât de cald, după cum ne-am fi dorit, însă nici pe departe nu e cum ne-au speriat cei de la rubrica Meteo, de la televizor. Afară e plăcut, ca de o primăvară întârziată, cu temperaturi acceptabile, iar soarele are tendințe timide de a se face văzut printre nori.

Dacă ar fi fost să ne luăm după prezentatorii de la TV, deasupra României ar fi fost doar tunete și fulgere, iar țara ar fi fost sub cod roșu de uragane, viscole și alte intemperii naturale. Oră de oră, numai asta am auzit timp de o săptămână. Aproape obsedant, televiziunile anunțau apocalipsa de Florii și Paștele catolic.

M-am cam speriat, deși, de ceva vreme, am început să am multe rezerve în privința unor astfel de știri alarmiste, și, ca atare, m-am apucat să-mi umplu ruscacul cu apă, alimente, de post bineînțeles, cu pături, perne și sacii de dormit ca atunci când deasupra Reșiței am să văd uraganul, așa cum s-a spus la un post de televiziune, să-mi iau nevasta și cățelul să coborâm repede în subsolul blocului care, datorită grijii administratorului, e cât de cât uscat și bun de locuit pentru situații de urgență. Noroc că omul negru (uraganul, carevasăzică) nu a mai venit și n-am mai fost nevoit să cobor în beci pentru a mă pune la adăpost.

Ceea ce trebuie să remarc e faptul că, în lipsă de subiecte serioase, televiziunile comerciale fac din orice rahat de știre Breaking News. Când ți-e lumea mai dragă și atenția mai sporită la ce spun invitații din studio, apare cartonul cu Breaking News, asta în cazul în care emisiunea nu se oprește brusc, pentru a face loc unei știri despre doi maneliști care își arată mușchii pe canapeaua de la or 18, o pițipoancă păruită de nevasta unui lăutar, o bătrână violată de un retardat ori unei informații cu timpul probabil și exact de Paște, Crăciun și Anul Nou.

Am ajuns să trăim într-o lume în care informația zboară ca vântul și ca gândul. Nu e rău, e chiar bine să cunoaștem multe, să ne ferim și să prevenim relele ce ne pândesc la tot pasul. Dar de aici și până a prognoza ploi, ninsori, tunete, fulgere, furtuni și viscol este cale lungă. Fără să jignesc pe careva, e o nesimțire fără margini și, în semn de protest, îmi propun să nu mai plec urechea la urechiștii de la televiziunile comerciale.

 

Autor Victor Nafiru 05 Aprilie 2015, 15:26 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii