Cod galben și cod portocaliu de inundații pe Dunăre, 9-18 martie 2016

De A.Frangu 09 Martie 2016, 19:32 Utile

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a transmis miercuri, 9 martie 2016, o avertizare hidrologică de cod galben și cod portocaliu de inundații pe Dunăre - sectorul aval de S.H.E.N. Porţile de Fier.

Conform INHGA, fenomenele vizate sunt creșteri de niveluri și debite cu depășirea cotelor de apărare, fenomene ce se vor produce în perioada 09.03.2016 ora 18:00 – 18.03.2016 ora 18:00

Reproducem textul mesajului:

”Având în vedere situaţia hidrologică actuală şi prognoza evoluţiei situaţiei hidrometeorologice din Bazinul Dunării în amonte de intrarea în ţară (secţiunea Baziaş), se vor înregistra în continuare creşteri importante de debite şi niveluri pe sectorul românesc al Dunării (aval de S.H.E.N. Porţile de Fier), cu depăşirea COTELOR DE APARARE, după cum urmează:

COD GALBEN

- COD GALBEN în intervalul 09.03.2016 ora 18:00 – 18.03.2016 ora 18:00 pe tot sectorul românesc al Dunării, aval de S.H.E.N. Porţile de Fier, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Galaţi, Constanţa şi Tulcea.

COD PORTOCALIU

- COD PORTOCALIU în intervalul 10.03.2016 ora 06:00 – 18.03.2016 ora 18:00 pe Dunăre, sector aval de S.H.E.N. Porţile de Fier - Zimnicea, judeţele Mehedinţi, Dolj, Olt şi Teleorman.

Menţionăm că sectorul Dunării aval Gruia este apărat împotriva inundaţiilor prin lucrări de îndiguire.

Pe baza informaţiilor actuale nu se prognozează posibilitatea apariţiei unor probeme deosebite ca urmare a propagării viiturilor pe sectorul romănesc al Dunării, dar este necesară o monitorizare atentă a evoluţiei situaţiei hidrometeorologice şi respectiv a comportării lucrărilor hidrotehnice cu rol de apărare împotriva inundaţiilor.

În funcţie de evoluţia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice.

Se impune urmărirea  evoluţiei situaţiei hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcţii hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă şi poluări marine în zona costieră".            
INHGA                    
    
Mesajul a fost transmis Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Ministerul Administraţiei şi Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A., Administraţiile Bazinale de Apă: Banat, Jiu, Olt, Argeş-Vedea, Buzău-Ialomiţa, Dobrogea-Litoral.

 

Autor A.Frangu 09 Martie 2016, 19:32 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii