Circulaţia trenurilor se desfăşoară cu limitări de viteză

De Mihai Vintilă 12 Iunie 2010, 00:00 Utile
Din cauza temperaturilor foarte ridicate înregistrate, la ora 12.00, la nivelul şinei (44 - 50 de grade), circulaţia trenurilor, la nivel naţional, se desfăşoară cu limitări de viteză, garniturile putând înregistra întârzieri la destinaţie de 20-40 de minute.


Pentru asigurarea unui grad de siguranţă sporit, personalul de întreţinere a căii ferate va efectua, în această perioadă caniculară, revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară (însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină etc.) iar, preventiv, în timpul zilei se reduce viteza de circulaţie a trenurilor de călători şi de marfă cu 20-30 km/h pe durate bine determinate, astfel încât circulaţia trenurilor să se desfăşoare în depline condiţii de siguranţă, fapt care va produce întârzieri în traficul feroviar.

Menţionăm faptul că, în perioada de caniculă (32 - 38 grade C în aer), temperaturile înregistrate la nivelul şinei sunt cuprinse între 44 - 50 grade C. Reducerea vitezelor de circulaţie în anumite intervale de timp, în care temperaturile depăşeşc limitele normale este, de asemenea, aplicată de toate administraţiile de cale ferată.

De asemenea, în urma avertizării cod galben de caniculă, transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie valabilă în acest weekend, când temperaturile maxime vor atinge frecvent 35 - 36 de grade, iar in unele zone 37 - 38 de grade, CNCF CFR SA va menţine acestă măsură de limitare de viteză, în circulaţia trenurilor, şi pentru zilele de sâmbătă şi duminică.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 12 Iunie 2010, 00:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii