CFR Calători: Măsuri de circulație a trenurilor în vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19

De Comunicat 16 Martie 2020, 12:00 Utile

Ca urmare a deciziilor Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență  coroborate și cu deciziile administrațiilor feroviare din țările vecine, în vederea combaterii răspândirii infecției cu Covid-19, CFR Călători va lua măsuri care vor viza suspendarea temporară a circulației unor trenuri în trafic intern și internațional cu respectarea posibilității de mobilitate a persoanelor.

CFR Călători va suspenda temporar, în perioada 16-20 martie 2020, cu posibilitatea de prelungire, unele trenuri care aveau drept scop transportul elevilor de la domiciliu la centrele școlare, pe durata suspendării cursurilor de către Ministerul Educației și Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență. Mai jos gasiți lista cu aceste trenuri.

CFR Călători monitorizează atent gradul de ocupare a trenurilor în condițiile în care mai multe companii/societăți au anunțat program redus sau munca de la domiciliu pentru angajații lor. În aceste condiții este posibilă suspendarea unor trenuri de navetă. Orice modificare în graficul de circulație al trenurilor va fi anunțată public.

În toate situațiile, măsurile de suspendare temporară a unor trenuri vor fi luate astfel încât se se asigure în continuare mobilitatea pasagerilor și să se adapteze cât mai bine cerințelor de trafic pe intervalele orare cele mai solicitate ale unei zile. Măsurile luate în această perioadă de către companie au ca scop  restrângerea răspândirii infecției cu Covid-19, protecția, siguranța și securitatea călătorilor și a personalului propriu.

De asemenea, întrucât Ucraina sistează începând cu data de 17.03.2020, circulația trenurilor internaționale de călători pe teritoriul său, CFR Călători limitează circulația trenurilor internaționale 380/381 București Nord – Suceava – Vadu Siretului și retur, până la/de la Suceava și suspendă circulația trenurilor 1384/1385 Suceava – Vadu Siretului și retur.

În funcție de evoluția situației, în concordanță cu măsurile luate și de celelalte administrații feroviare din țările vecine, graficul de circulație poate include suspendarea și altor trenuri internaționale.

Recomandăm pasagerilor ca înainte de efectuarea călătoriei să se informeze despre posibilele modificări survenite în circulaţia trenurilor la personalul nostru din staţii sau:

- 0219521 – INFO CFR (trafic intern).
- numerele de telefon de la gările CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea INFORMAȚII TELEFONICE – https://www.cfrcalatori.ro/informatii-telefonice/
- 021.319.0358 – Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord București;
- în aplicația TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren sau pe https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Trains), introduceţi numărul exact al trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
- pe site-ul companiei www.cfr.ro sunt funcționale și actualizate permanent camerele web http://cfr.ro/index.php/component/content/article/2-uncategorised/4023-camere-web-2 din gările București Nord, Timișoara, Craiova, Brașov, Iași și Constanța care indică ora de sosire/de plecare a trenurilor.

RESTITUIRE contravaloare bilete, renunțare la călătorie

Pasagerii care au bilete/abonamente la trenurile cu circulație suspendată în trafic intern vor primi, la cerere, contravaloarea biletelor/călătoriilor achiziţionate şi neutilizate (fie pentru întreaga rută, fie pentru distanța neefectuată din ruta respectivă), conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Detalii pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Trafic intern/Renunțarea la călătorie.

În cazul legitimațiilor de călătorie cumpărate pentru această perioadă la trenurile internaționale aflate în circulație și se dorește renuntarea la călătorie, restituirea tarifelor legitimațiilor se efectuează conform reglementărilor internaționale în vigoare, aduse la cunoștința pasagerilor la momentul cumpărării. Mai multe detalii sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Trafic Internațional / Informații de călătorie.

CFR Călători solicită pasagerilor săi respectarea atât a setului de reguli de igienă și comportament emis de Ministerul Sănătăţii în vederea restrângerii răspândirii infecției cu Covid-19 și a efectelor acesteia pe teritoriul ţării noastre, cât și respectarea deciziilor luate de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență și organele competente.

De asemenea, pentru evitarea supra-aglomerării la anumite trenuri din această perioadă, restrângerea efectelor, protecția, siguranța și securitatea călătorilor/ partenerilor de călătorie și a personalului propriu, rugăm toți călătorii:

- să își planifice din timp călătoria;
- să îşi procure cu anticipație legitimaţiile de călătorie, de preferat online;
- să respecte Setul de reguli emis de Ministerul Sănătăţii și deciziile organelor abilitate;
- să mențină distanța de cel puțin 1 metru față de celelalte persoane din punctele de vânzare bilete;
- să efectueze plata cu cardul acolo unde este posibil în punctele de vânzare bilete.

Vă reamintim Setul de 10 reguli pentru a preveni răspândirea infecţiei cu Covid-19 emis de Ministerul Sănătăţii:

-  Spălați-vă mâinile de multe ori;
-  Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
-  Nu vă atingeți ochii, nasul şi gura cu mâinile;
-  Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți;
-  Nu luați medicamente antivirale şi nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul;
-  Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
-  Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
-  Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
-  Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele în carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
-  Animalele de companie nu transmit coronavirus.

Despre CFR Călători:

Societatea de Transport Feroviar de Călători  CFR Călători S.A. este operatorul naţional feroviar de pasageri care efectuează  transportul public de călători pe calea ferată. CFR Călători contribuie la libera circulaţie a persoanelor în interiorul şi în afara ţării, în condiții ecologice și de siguranță. Politica pe care managementul companiei o promovează este de a furniza servicii de calitate de transport feroviar de pasageri, cu un angajament față de societate în sensul garantării accesibilității pentru toate categoriile de cetăţeni.

ANEXĂ trenuri navetă elevi –  suspendate
nr. tren     relația
9384     Craiova-Caracal
9389     Craiova-Caracal
9403     Caracal-Piatra Olt
2207     Arad-Curtici
2210     Curtici-Arad
2232     Timișoara N – Remetea Mică
2233     Remetea Mică – Timișoara N
2606     Arad -Timişoara N
2703     Subcetate – Simeria
2724     Simeria-Subcetate
9612     Buziaş – Timişoara Nord
9665     Timişoara N.-Stamora
9666     Stamora -Timişoara N.
4109     Bistrița Nord-Dej Calatori
4134     Sighetu Marmației-Cluj Napoca
4143     Deda-Bistrita Nord
4142     Bistrița Nord-Deda
3642     Bratca-Huedin
3643     Huedin-Piatra Craiului
4061     Marghita-Jibou
4062     Jibou-Marghita
4065     Săcuieni Bihor-Jibou
4066     Jibou-Sacuieni Bihor
4073     Sărmășag-Jibou
4074     Jibou-Sarmasag
4305     Dej Călători-Cluj Napoca
4321     Satu Mare-Apa HM
4322     Apa HM-Satu Mare
4361     Sărmășag-Jibou
4407     Satu Mare-Halmeu
4408     Halmeu-Satu Mare
4483     Ilva Mică-Beclean pe Somes
4484     Dej Călători-Ilva Mica
4702     Beclean pe Someș-Ilva Mica
4703     Ilva Mică-Cluj Napoca
2420     Miercurea Sibiu-Sibiu
2423     Sibiu-Miercurea Sibiu
2482     Podu Olt-Lotru
2595     Sibiu-Copsa Mica
2594     Copsa Mica Sibiu
4583     Brasov-Sfantu Ghe.
4584     Sfantu Ghe.-Brasov
6504     Iasi-Ungheni
6503     Ungheni -Iasi

 

Autor Comunicat 16 Martie 2020, 12:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii