Tarâțele de psyllium: 5 beneficii si proprietati

De Redactia 11 Iunie 2015, 11:21 Utile

fibreCe este Psyllium?
Psyllium este o planta din familia patlaginei cu denumirea stiintifica Plantago Psyllium. Originara din regiunea Pakistanului, Psyllium are o lunga traditie in medicina homeopata, fiind utilizata in diverse tratamente in SUA, Europa, India si China. in anii 90 i-au fost recunoscute oficial proprietatile tamaduitoare, astfel incat s-a oficializat utilizarea taratelor de Psyllium si in medicina alopata. Astazi, Psyllium creste in mod deosebit in nordul Africii si sudul Europei (Franta, Spania).

5 beneficii ale tarâtelor de Psyllium Pirifan
Taratele de Psyllium Pirifan, indiferent de reteta folosita, au un rol important in mentinerea sanatatii organismului:

1. Au un rol important in echilibrarea si normalizarea sistemului digestiv;
2. Sunt recomandate in dietele de slabire sau de mentinere a greutatii, fiind bogate in fibre si satioase;
3. Detoxifica organismul, deoarece calitatile lor nutritive le recomanda ca pe adevarate ”aspiratoare” de impuritati si toxine din organism;
4. Ajuta la scaderea colesterolului;
5. Incetinesc trecerea zaharului in sange, scazand glicemia.

4 proprietati ale taratelor de psyllium
Taratele de psyllium reprezinta o sursa foarte bogata de substante nutritive. Au in compozitie acizi grasi esentiali, cum ar fi omega 3 si omega 6. Contine vitamine benefice organismului, cum ar fi vitamina C si complexulde vitamine B. Mineralele din taratele de psyllium (potasiu, magneziu, zinc) intregesc cu succes o planta-medicament care nu ar trebui sa lipseasca din nicio dieta.

Reteta din tarâte de psyllium: Painici din tarate de ovaz si psyllium
Painicile din tarate de ovaz si psyllium pot reprezenta o sursa excelenta de energie si de sanatate.

Ingrediente
4 oua
1 lingura branza de vaci
2 linguri iaurt
bicarbonat
tarate de ovaz Pirifan
tarate de psyllium Pirifan
un varf de cutit sare
lamaie

Mod de preparare
Se bat spuma albusurile alaturi de sare pana cand rezulta o spuma tare, peste care se adauga, pe rand, amestecand in continuu, galbenusurile, branza de vaci si doua linguri de iaurt. Apoi se bat bine impreuna.

Intre timp se amesteca taratele de psyllium si ovaz Pirifan, apoi se macina in rasnita electrica.
Bicarbonatul se stinge cu zeama de la o lamaie, se amesteca apoi cu tarâtele macinate si se adauga totul peste amestecul din oua.

Se amesteca totul bine pana se formeaza o crema groasa, din care se iau cu lingura bucati si se  pun in tava, peste hartia de copt. Se lasa la cuptor pâna ce se rumenesc.

Material realizat in cadrul campaniei de informare si crestere a respectului de sine a femeilor ”Frumusetea la 40 de ani”, proiect derulat in perioada martie 2015 – februarie 2016 de Russenart Communications in parteneriat cu Pirifan Distribution, Hebra Dermatologie, Metamorphosis Center, Jolidon, Beauty Boutique si pictorul Daniel Bulimar-Henciu.

 

Autor Redactia 11 Iunie 2015, 11:21 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii