Pleci în concediu? Secrete neștiute pentru a-ți lăsa căminul în siguranță

De Frimu Ghinea 21 Iulie 2022, 15:58 Utile

casa in siguranta

 

Cu toții am auzit măcar o poveste de groază cu o familie care s-a întors din concediu pentru a descoperi că locuința i-a fost prădată și vandalizată. Unele victime nu și-au recuperat niciodată bunurile sau prejudiciul, hoții nefiind prinși nici măcar în ziua de azi. Experții în securitate avertizează că această perioadă (sezonul cald) poate fi periculos, dacă nu înveți să fii cu trei pași înaintea tâlharilor.

Din fericire, există o mulțime de lucruri pe care le poți face pentru a preveni tălhăriile, bucurându-te de concediu, plajă, soare și voie bună. Iată cele mai importante secrete pentru a-ți securiza corect locuința.

  1. Intalează un sistem de supraveghere performant

Prima linie de apărare împotriva hoților este instalarea unui sistem de supraveghere video pentru exterior de calitate. Poți încerca camerele de supraveghere cu fir care se bazează pe cabluri pentru a transmite semnale video către un dispozitiv de vizionare, cum ar fi un calculator sau televizor. Sau poți alege camerele de supraveghere wireless, extrem de moderne și la îndemana oricui.

De altfel, este important să fii la zi cu fiecare mișcare din gospodărie și să te bucuri în același timp de plajă, vizionând imagini de pe telefon sau tableta, iar dacă este cazul, să primești alerte instant. Adaugă și senzori de fum și de monoxid de carbon pentru ca factorul de siguranță să fie cât mai complet.

  1. Nu lăsa în urma ta firmituri pentru hoți

La ce ne referim mai exact? Ei bine, nu lăsa niciodată o cheie „ascunsă” sau „de urgență” în afara casei, cum ar fi ghiveciul de flori de la intrare. Cheile sunt ușor de găsit și oferă unui hoț acces facil. Dacă ai nevoie de o modalitate alternativă de a intra, cel mai bine ar fi să lași o cheie de rezervă unei persoane în care ai încredere, cum este mama, tatăl sau sora mai mare care pot veni din când în când să verifice locuința.

  1. Păstrează obiectele de valoare într-un seif

Știai că un hoț verifică mai întâi dormitorul pentru obiecte de valoare? Așa că n-ar strica să achiziționezi un mic seif și să-ți păstrezi acolo bijuteriile și actele importante. Dacă acest aspect nu reprezintă o opțiune pentru tine, ai putea să pui obiectele de valoare într-un loc mai neobișnuit, cum ar fi în spatele dulapului din cămara de bucătărie sau într-un recipient discret din baia de serviciu.

  1. Stai departe de rețelele sociale în vacanță

Știm, știm: tentația este mare, mai ales dacă îți dorești să arăți prietenilor prin ce locuri faine umbli tu. Dar, într-o lume conectată pe Facebook și Instagram este important să te oprești din acest iureș digiral și să te întrebi: cine-mi urmărește postările pe internet?

Nu cunoaștem pe nimeni cu adevărat, cu atât mai puțin pe prietenii virtuali de pe rețelele sociale, așa că ar fi bine să te gândești de două ori înainte de a anunța internetul că pleci în vacanță în Grecia pentru două săptămâni. Pâna la urmă poți posta imagini din concediu și după ce te întorci acasă, dar și mai bine, cu cât ești mai ˵ascuns˝ pe internet cu atât, persoanele rău intenționate nu-ți pot da de urmă.

De aceea, noi îți recomandăm să fii atent la cei patru pași expuși mai sus și să ții cont de ei, dacă dorești să ai un concediu cât mai relaxant și lipsit de griji.

Sursă foto: Unsplash.com

(P)

 

 

Autor Frimu Ghinea 21 Iulie 2022, 15:58 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii