Joc Responsabil | Peste 700 de persoane au beneficiat de consiliere psihologică

De Frimu Ghinea 28 Mai 2020, 20:19 Utile

719 persoane aflate în linia întâi în gestionarea actualei epidemii SARS-CoV-2 care a afectat și România, medici, paramedici, asistenți medicali, infirmieri, cadre militare, polițiști, jandarmi, pompieri sau alte persoane aflate în dificultate, în vârstă sau cu handicap, au beneficiat, în perioada 27 aprilie - 17 mai 2020, de serviciul gratuit de consiliere psihologică online 24/7 precum și de serviciul de consiliere psihologică prin linia telefonică de tip TEL-VERDE, 0800.800.099, puse la dispoziție de către Asociația Joc Responsabil.

Din cele 719 persoane care au apelat la acest acest serviciu – fie online, fie telefonic - în cele trei săptămâni de derulare a proiectului, 117 au fost persoane implicate direct în gestionarea Covid-19, iar 602 au fost persoane vulnerabile afectate psiho-emoțional de actuala pandemie.

Inițiativa reprezintă o extensie a serviciului de consiliere psihologică online non-stop destinată persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc, pe care Asociația Joc Responsabil l-a lansat, în premieră pentru țara noastră, în luna septembrie a anului trecut și se bazează pe experiența pe care psihologii noștri au dobândit-o de la lansare și până în prezent.

Serviciul de consiliere psihologică online 24/7 al Asociației Joc Responsabil, special creat pentru această perioadă, este încă accesibil la https://mergemmaideparte.jocresponsabil.ro și pune la dispoziția personalului medical, angajaților MAI, cadrelor militare sau persoanelor vulnerabile, afectate psiho-emoțional de epidemia de Covid-19, psihoterapie gratuită online non-stop pentru prevenirea burnout-ului și a panicii în fața virusului, precum și modalități de gestionare a relației cu propria familie, ori de diminuare a fricii și anxietății. În plus, echipa de psihologi a Asociației Joc Responsabil este pregătită să consilieze personalul din linia întâi în legătură cu metodele prin care aceștia pot interacționa eficient cu pacienții sau cu persoanele dificile.

„Dincolo de impactul asupra sănătății fizice a populației, epidemia de Covid-19 își pune o amprentă negativă puternică asupra echilibrului psihic al fiecăruia dintre noi. Presiunile mentale și fizice pentru specialiștii aflați în linia întâi sunt uriașe, iar nevoia ca aceștia să rămână încrezători și să treacă cu bine peste această perioadă dificilă este crucială pentru gestionarea cu succes a acestei situații. Depresia cauzată de lipsa de socializare, atacurile de panică generate de frica de îmbolnăvire și teama de moarte, anxietatea asociată cu un risc mare de infectare precum și burnout-ul cauzat de volumul mare de muncă și de alte probleme în familie au fost printre principalele motive pentru care specialiștii din linia întâi în gestionarea crizei Covid-19 au apelat la consilierea oferită de psihologii noștri”, spune Dr. Cristian Andrei, psihiatru și coordonatorul programului de consiliere psihologică online 24/7 destinat persoanelor cu probleme legate de jocurile de noroc și Ambasador al Asociației Joc Responsabil.

Serviciul de consiliere psihologică online 24/7 special creat pentru această perioadă, în care este implicată o echipă de peste 10 psihologi, a fost susținut de către Fortuna Entertainment Group (FEG).

 

Autor Frimu Ghinea 28 Mai 2020, 20:19 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii