DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE - structură a Ministerului Afacerilor Interne care luptă împotriva corupţiei

De Comunicat 14 Ianuarie 2020, 20:38 Utile

Corupţia este un fenomen cu implicaţii grave, care afectează încrederea societăţii în instituţiile publice. Din aceste considerente Ministerul Afacerilor Interne acordă o atenţie deosebită prevenirii şi combaterii fenomenului corupţiei, prin structura special creată în acest sens - DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE – înfiinţată prin Legea nr. 161/2005, ca singura structură specializată pentru prevenirea şi combaterea corupţiei în rândul personalului acestui minister.

Obiectivul său principal este de a preveni şi combate faptele de corupţie în care pot fi implicaţi funcţionarii Ministerului Afacerilor Interne.

Un alt obiectiv al lucrătorilor D.G.A. îl constituie îmbunătăţirea gradului de cunoaştere de către cetăţeni a atribuţiilor şi obligaţiilor profesionale ale personalului Ministerului Afacerilor Interne, în scopul implicării populaţiei în combaterea corupţiei.

Un alt scop l-a constituit cunoaşterea modalităţilor pe care D.G.A le oferă cetăţenilor pentru a-şi rezolva problemele în mod legal, fără a apela la darea de mită, precum şi conştientizarea de către aceştia a faptului că darea de mită constituie o infracţiune şi se pedepseşte conform legii.
În cadrul campaniilor de informare s-a pus un accent deosebit pe mediatizarea căilor de comunicare dintre cetăţeni şi structurile D.G.A.

Cetăţenii care vor să sesizeze fapte ce intră în competenţa D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila pot scrie pe adresa serviciului (Brăila, str. Ana Aslan, nr. 39, judeţul Brăila) sau pot suna la nr. de tel./fax. 0239. 613.634 ori la linia gratuită anticorupţie 0800.806.806.

Locuitorii judeţului Brăila pot veni în audienţă la sediul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, unde vor fi consiliaţi de către şeful serviciului, ori ofiţerii pentru relaţii cu publicul ai serviciului.

De asemenea, Direcţia Generală Anticorupţie pune la dispoziţia cetăţenilor un instrument de relaţionare cu publicul – Registrul de Petiţii şi Sugestii – prin intermediul căruia cetăţenii care se prezintă la sediul Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila pot depune petiţii.
Sesizările privind fapte de corupţie comise de funcţionarii M.A.I. pot fi trimise şi pe adresa de e-mail a Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila (braila.dga@mai.gov.ro), ori completând formularul e-petiţie de pe site-ul D.G.A. ( www.mai-dga.ro ).

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE DIRECŢIA GENERALĂ ANTICORUPŢIE
SERVICIUL JUDEŢEAN ANTICORUPŢIE BRĂILA

AUDIENŢE

ŞEF SERVICIU
Comisar șef de poliţie
BURLIBAŞA DANIEL
Prima şi a treia zi de miercuri din lună 12,00-15,00


Ofiţer relaţii cu publicul
Subcomisar de poliţie
CIUNTU EUGEN
A doua și a patra zi de miercuri din lună 12,00-15,00

PROGRAM DE RELAŢII CU PUBLICUL
LUNI 10,30-18,30
MARŢI –VINERI
08,00-16,00
În clădirea Instituţiei Prefectului Judeţului Brăila
Mun. Brăila, Piaţa Independenţei nr.1
Telefon 0239/613634, e-mail braila.dga@mai.gov.ro
www.mai-dga.ro
Call-Center 0800.806.806
Linie telefonică gratuită unde puteţi sesiza faptele de corupţie ale angajaţilor M.A.I.

 

 

 

Autor Comunicat 14 Ianuarie 2020, 20:38 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii