Cum sa alegi dintre proiecte de case mici cea care se potriveste familiei tale

De Frimu Ghinea 24 Februarie 2022, 19:51 Utile

case mici proiecte

Daca te gandesti la propria casa, la sigur ti-a aparut intrebarea: „Ce dimensiune ar trebui sa aiba ea? La o privire, raspunsul pare evident: cat de mare iti poti permite! Dar aceasta este doar o mica piesa a puzzle-ului, si deseori te convingi ca o serie de proiecte case mici si ieftine isi au avantajul lor major.

 Dimensiunea casei conteaza la mai multe niveluri, de la preferintele personale la valoarea de revanzare, planurile de viitor, bugetul tau dar si multe altele.

Ce conteaza cu adevarat atunci cand alegi dimensiunea casei:

  • Adevarul despre metri patrati

Cand vine vorba de suprafata viitoarei tale case, s-ar putea sa te puna pe ganduri. Masurarea dimensiunii unei case nu este incredibil de precisa. Realitatea este ca nu exista standarde universale cand vine vorba de masurarea dimensiunii casei tale. Ce inseamna asta pentru tine? Trebuie sa alegi dimensiunea casei nu dupa numere, ci dupa senzatie. Este vorba despre tine, despre familia ta si despre cat de mult spatiu ai nevoie pentru a fi satisfacut.

Astfel, nu este neaparat nevoie sa renunti la modele case mici daca ai copii, deseori acestia se simt perfect si in spatii restranse, pentru ca interactioneaza mai des si au mai multe motive sa iese afara la aer sa se joace.

  • Bugetul tau

Desi bugetul nu este singurul lucru pe care ar trebui sa il iei in considerare, acesta trebuie sa fie unul dintre factorii critici in determinarea dimensiunii casei. Ce conteaza cand vine vorba de bugetul tau?

  • Dimensiunea creditului: cu cat casa este mai mare, cu atat este mai scumpa - de cele mai multe ori. Asigura-te ca dimensiunea relationeaza cu banii pe care esti dispus sa-i investesti in ea;

  • Bugetul lunar: Casele mari sunt scumpe pentru a tine pasul. Astfel, fii gata sa platesti mai mult pentru electricitate, apa, gaz, curatenie si multe altele. Daca ai o alocare stransa pentru cheltuielile lunare, nu exagera cu o casa mare fara a lua in considerare aceste alte costuri, si mai bine opteaza pentru proiecte de case mici;

  • Viitorul tau: planuiesti sa ai mai multi copii? Ai nevoie de o masina noua? Contezi sa obtii o marire de salariu la serviciu? Daca te astepti sa se schimbe situatia ta financiara, asigura-te ca bugetul casei tale se potriveste cu modificarile;

  • Preferintele si nevoile tale

Dorintele si nevoile particulare ar trebui sa aiba cel mai semnificativ impact asupra casei pe care o alegi si a dimensiunii acesteia. Asigura-te ca esti sincer cu tine in legatura cu asteptarile si nevoile tale.

Astfel, cheia pentru achizitionarea unei case de dimensiunea potrivita pentru tine este sa fii realist. Asigura-te ca ati intocmit impreuna cu familia o schema a ceea ce aveti cu adevarat nevoie, dar si ceea ce va puteti permite fin punct de vedere financiar. Decat o casa foarte voluminoasa si mereu nefinisata, mai bine o casuta mica dar cocheta, finalizata rapid si care te asteapta cu bratele deschise.

 

 

(P)

 

Autor Frimu Ghinea 24 Februarie 2022, 19:51 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii