InfoCentrul ANCOM: informatii practice pentru utilizatorii telecom, la un click distanta

De Redactia 08 Octombrie 2014, 20:42 Utile
La începutul anului 2014, in Romania existau peste 4 milioane de abonati la telefonie fixa, aproape 23 de milioane de cartele SIM de telefonie mobila active, 46% din gospodarii avand o conexiune la internet fix de banda larga, iar peste 85% dintre acestea avand abonament la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale. Toti acesti utilizatori pot afla informatii practice despre serviciile de comunicatii electronice pe care le utilizeaza, precum si despre serviciile postale in cadrul sectiunii InfoCentru<http://www.ancom.org.ro/utilizatori_3761> de pe site-ul ANCOM.

Pentru a facilita accesul consumatorilor la informatii practice despre serviciile de telecomunicatii si serviciile postale, precum si la aplicatiile pentru utilizatori dezvoltate de ANCOM, pagina de start a site-ul www.ancom.org.ro<http://www.ancom.org.ro> a fost reconfigurata, asigurand acum accesul la distanta de un singur click atat catre InfoCentrul ANCOM, cat si catre Veritel.ro<http://www.veritel.ro/> - comparatorul de oferte telecom sau informatii despre
portabilitate<http://www.portabilitate.ro/>a numerelor de telefon.

In zilele de 8 si 9 octombrie, InfoCentrul ANCOM este disponibil si offline - la Internet & Mobile World 2014, târg dedicat industriei de comunicatii ce are loc la Romexpo. Vizitatorii pot afla direct de la specialistii ANCOM ce avantaje le aduc aplicatiile si serviciile implementate de Autoritate, precum si informatii practice despre ce trebuie sa aiba in vedere atunci cand aleg un serviciu de comunicatii, cum pot incheia un contract (care poate fi in scris, dar si prin telefon sau online) si la ce ar trebui sa fie atenti inainte de a-l semna (durata acestuia, timpul de instalare si activare a serviciului, tarifele aplicabile etc.).

Pe parcursul anului 2014, Autoritatea a primit si solutionat peste 1.100 petitii cu privire la diferite aspecte legate de relatia utilizator-operator. Cele mai multe reclamatii pe marginea serviciilor telecom se refera la relatia contractuala dintre utilizatori si furnizori, mai precis la aspecte privind derularea, prelungirea, încetarea contractelor sau neincluderea anumitor clauze minime obligatorii în contracte.

Pornind de la situatiile semnalate prin petitii, ANCOM a dezvoltat sectiunea dedicata contractelor din InfoCentru, astfel încât sa ofere utilizatorilor toate informatiile de care au nevoie cu privire la încheierea contractelor pentru servicii de comunicatii.

In cazul serviciilor postale, cele mai frecvente probleme semnalate se refera la faptul ca utilizatorii nu primesc sau primesc cu întârziere contravaloarea bunurilor livrate prin serviciul ramburs, desi suma este încasata de la destinatari, precum si la deteriorarea continutului coletelor.

Sectiunea InfoCentru<http://www.ancom.org.ro/info-centru_3761> din pagina de internet ANCOM pune la dispozitia utilizatorilor informatii utile despre serviciile de comunicatii electronice (telefonie, internet si televiziune) si serviciile postale, pentru a-i sprijini in alegerea si folosirea acestor servicii.

Informatiile se refera in principal la incheierea contractelor, modalitatea de tarifare, calitatea serviciilor, deblocarea terminalelor sau serviciul de roaming. In plus, utilizatorii pot gasi aici ghiduri dedicate, pe teme precum fraudele prin telefon sau serviciile de acces la internet.

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare în Comunicatii <http://www.ancom.org.ro/> (ANCOM) este institutia care protejeaza interesele utilizatorilor de comunicatii din Romania, prin promovarea concurentei pe piata de comunicatii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investitiilor eficiente în infrastructura si a inovatiei.

Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitati
www.ancom.org.ro<http://www.ancom.org.ro/> si
www.portabilitate.ro<http://www.portabilitate.ro>.

Pentru a compara ofertele de telefonie si internet, intrati pe www.veritel.ro<http://www.veritel.ro>.

 

Autor Redactia 08 Octombrie 2014, 20:42 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate