Programe de formare profesionala gratuite pentru someri

De Redactia 01 Decembrie 2014, 15:58 Utile

A.J.O.F.M. Braila organizeaza programe de formare profesionala GRATUITE pentru somerii aflati in evidenta agentiei.

Astfel, in primele 10 luni ale anului 2014 ao fost cuprinsi la programe de formare profesionala 866 someri aflati in evidenta A.J.O.F.M. Braila, in 50 cursuri din domeniile: constructii, servicii, industrie alimentara si agricultura, astfel:

• La programele de formare profesionala finantate din bugetul asigurarilor de somaj - au participat 665 someri.
Astfel, somerii s-au calificat in urmatoarele meserii/ocupatii: inspector resurse umane; operator introducere validare prelucrare date; ospatar; macelar; formator; confectioner asamblor articole textile; cofetar; patiser; contabil; manager de proiect; lucrator in comert; expert accesare fonduri europene; bucatar; comunicare in limba engleza; lucrator instalator pentru constructii; lucrator finisor in constructii; confectioner confectii metalice; lucrator in tamplarie; lucrator structuri pentru constructii; mozaicar-faiantar.
In primele 10 luni s-au incadrat in munca 245 persoane care au absolvit programe de formare profesionala finantate din bugetul asigurarilor de somaj.

• La programele de formare profesionala finantate din fonduri europene - au participat 201 someri, care s-au calificat in urmatoarele meserii/ocupatii: sudor electric; agent de securitate; frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist; formator; lacatus mecanic intretinere si reparatii universale; competente antreprenoriale; lucrator finisor in constructii; inspector resurse umane; lucrator instalator pentru constructii; operator introducere validare prelucrare date; barman; mozaicar-faiantar; lucrator in comert; frizer; lucrator pentru igiena corpului omenesc; patiser; facturist; agent vanzari; agent curatenie.

Dintre absolventii programelor de formare profesionala finantate din FSE, in primele 10 luni, s-au incadrat 45 someri care se aflau in evidenta agentiei.

La aceste programe au participat si persoane din grupuri tinta vulnerabile, astfel: 290 tineri sub 25 de ani; 170 persoane cu varsta peste 45 de ani; 336 femei; 9 persoane de etnie roma; 118 someri din mediul rural; 42 someri de lunga durata si 2 persoane eliberate din detentie.
Cheltuielile aferente organizarii activitatii de formare profesionala sunt suportate din bugetul asigurarilor de somaj, inclusiv pentru efectuarea analizelor medicale specifice fiecarei meserii. Somerilor care fac naveta pe perioada cursului, li se vor deconta abonamentele/biletele de transport.

Pot participa la programe de formare profesionala GRATUITE organizate de A.J.O.F.M. Braila, persoanele care se inregistreaza in evidenta agentiei in vederea obtinerii unui loc de munca si indeplinesc cumulativ urmatoarele conditii:
a) sunt in cautarea unui loc de munca de la varsta de minimum 16 ani si pana la indeplinirea conditiilor de pensionare;
b) starea de sanatate si capacitatile fizice si psihice le fac apte pentru prestarea unei munci;
c) nu au loc de munca, nu realizeaza venituri sau realizeaza, din activitati autorizate potrivit legii, venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca, in vigoare;
d) sunt disponibile sa inceapa lucrul in perioada imediat urmatoare, daca s-ar gasi un loc de munca.

Astfel, persoanele care doresc sa se inregistreze in evidenta agentiei, in vederea obtinerii unui loc de munca, se vor prezenta la sediul A.J.O.F.M. Braila, din B-dul Dorobantilor 603-605, parter, modulele 2 sau 3, cu urmatoarele documente: act de identitate; acte de studii si de calificare; carnetul de munca sau alte acte care atesta, potrivit legii, existenta unor raporturi de munca ori de serviciu, in cazul persoanelor provenite din munca; adeverinta medicala, din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa ori apta de munca, sau ca are eventuale restrictii medicale.

In cazul neincadrarii in munca cererea in vederea medierii trebuie reinnoita la 6 luni.

Director Executiv,
Monica BRATU

 

Autor Redactia 01 Decembrie 2014, 15:58 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii