50.000 pachete de ţigări de contrabandă depistate la frontiera cu Ucraina

De Mihai Vintilă 05 Aprilie 2010, 00:00 Utile
Politistii de frontiera maramureseni au suprins si retinut, cu o ora inainte de slujba Invierii, doi maramureseni, in timp ce desfasurau actiuni de contrabanda, pe malul raului Tisa, pe directia localitatii Sarasau.

Traficantii intentionau sa introduca ilegal in Romania, in vederea comercializarii pe piata „neagra” de desfacere 50.000 pachete tigari, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 100.000 de euro.

In baza unor date si informatii detinute la nivelul IJPF Maramures cu privire la desfasurarea unor activitati de contrabanda pe directia localitatii Sarasau, politistii de frontiera au luat masuri specifice de supraveghere si control a zonei de competenta, in vederea depistarii si retinerii contrabandistilor.

Astfel, in data 3 Aprilie, in jurul orei 23.00, politistii de frontiera au observat, cu ajutorul aparaturii din dotare, un microbuz in timp ce se indrepta spre linia de frontiera, mai exact spre malul raului Tisa. Lucratorii nostri au mai observat si o barca pneumatica care a traversat raul Tisa dispre Ucraina spre Romania, pe directia microbuzului. Barca a ajuns pe malul romanesc al Tisei, unde au fost descarcate mai multe colete dupa care s-a intors pe malul ucrainean. La cateva minute, a ajuns si microbuzul la locul unde a fost descarcata marfa, au caborat doua persoane si au inceput sa incarce mai multe colete voluminoase in mijlocul de transport.

Imediat politistii de frontiera au intervenit si procedat la somarea prin voce a celor doua persoane care au fost retinute si ulterior identificate ca fiind H. Ioan de 29 de ani si H. Mihai de 24 de ani, ambele din judetul Maramures.

In urma inventarierii coletelor din microbuz, s-a stabilit ca este vorba de 50.000 pachete tigari, marca Viceroy, de provenienta ucraineana, in valoare de peste 100.000 de euro.

Persoanelor in cauza li s-au intocmit dosare penale sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la contrabanda, iar lui H. Ioan si pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana care nu poseda permis de conducere.

Fata de cei doi barbati, procurorul DIICOT a emis ordonanata de retinere pentru 24 de ore, fiind prezentati instantei de judecata care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventiva pe o perioada de 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional si complicitate la contrabanda.

Cercetarile sunt continuate de catre procurorul DIICOT- Biroul Teritorial Maramures si politisti de frontiera maramureseni delegati de catre acesta, in vederea identificarii tuturor persoanelor implicate si documentarii intregii activitati infractionale.

Cu privire la cetatenii ucraineni implicati in contrabanda au fost informate autoritatile de frontiera din Ucraina urmand sa se desfasoare in comun masuri specifice de identificare.(AMOS News)

 

Autor Mihai Vintilă 05 Aprilie 2010, 00:00 Utile
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate