Ultramarin, egrete, pescarusi, natura salbatica si pescari în devenire, ingredientele vacantei de neuitat….

De Ionel Lazarică 05 Iulie 2021, 16:28 Turism

 

Zilele trecute, R.N.P. ROMSILVA-Administratia Parcului Natural Balta Mica a Bailei R.A în cadrul proiectului intitulat ”Dezvoltarea potentialului turistic din Balta Mica a Brailei prin amenajarea a doua trasee turistice pe apa, proiect cofinantat prin Programul Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime, Masura 1.2.: ”Consolidarea si diversificarea activitatilor în zona de pescuit si acvacultura”, a organizat pentru elevii mai multor scoli brailene, o deplasare itineranta pe Dunare, cu salupele.

Scopul activitatii a fost acela de constientizare, de catre copii, a importantei conservarii habitatelor acvatice si resursei piscicole.Cu acest prilej elevii au aflat ca exista un decalog al Parcului Natural Balta Mica a Brailei, din care putem spicui câteva „porunci verzi”:
”Sa nu circulati decât pe traseele marcate si numai în prezenta personalului parcului;
Sa nu aprindeti focul decât în locurile special amenajate si sa-l stingeti la plecare;
Sa pastrati linistea atunci când sunteti în natura;
Sa pastrati natura intacta; asa voi si copiii vostri va veti bucura…”

Dupa aceasta deplasare itineranta, a fost organizata o alta activitate, despre care reprezentantii Asociatiei pentru Ecologie si Turism Pro Eco Tur Filiala Braila, ne-au declarat:
“In ciclul activitaților de educație ecologica pe care le organizeaza Asociatia pentru Ecologie si Turism Pro Eco Tur Filiala Braila, a avut loc azi un concurs pe 4 probe: pescuit sportiv, tehnici de amplasare a unui cort, orientare cu busola pe teren, tras la tinta (Darts) în cadrul Proiectului "Formarea profesionala a pescarilor - pilon al dezvoltarii comunitatii", proiect cofinantat in cadrul Programului Operational pentru Pescuit si Afaceri Maritime 2014-2020.

In cadrul activitatii au participat copii si cadre didactice din cadrul Școlii Gimnaziale Chiscani (director Anghel Mihai, prof. Toba Corina Simona), Școlii Gimnaziale Tichilești (director Micu Ionuț Dorel și prof. Lazarica Mitica Eugenia), Școlii Gimnaziale Gropeni (director Negoița Ștefan, prof. Scarlat Florica, Goglinache Ionica), Școlii Gimnaziale Viziru (director Steluța Neagu, prof. Trica Ileana, Girip Mihaela) și Școlii Gimnaziale Stancuța (director Râpa Mihaela, prof. Bianu Ionel, prof. Anghel Geanina, prof. Prioteasa Nicoleta, prof. Andronache Alexandrina, prof. Țigănuș Claudia, prof. Lazar Carmen), Scoala Gimnaziala Tudor Vladimirescu (director Giurgiu Florin Cristian) prof. Anghel Geanina, scopul activitații fiind de creștere a gradului de conștientizare al copiilor asupra importanței conservarii habitatelor acvatice și a resurselor piscicole.

 

Voia buna, muzica de calitate și veselia copiilor au contribuit la o dupa amiaza perfecta în compania copiilor.

Mulțumim d-nilor directori și cadrelor didactice din cadrul școlilor participante, Asociației Pro Eco Tur precum și Administrației Parcului Natural Balta Mica a Brailei.
Organizatorul acestei activitati a fost Asociația pentru Ecologie si Turism Pro Eco Tur Filiala Braila – președinte Albu Mariana.
Au mai participat: Gabriel Lâla – ghid de turism, Arsene Cristian – Asociația pentru Ecologie și Turism, Fieraru Viorel – Administrația Parcului Natural Balta Mica a Brailei”.

Este un lucru îmbucurator ca exista astfel de organizatii care se ocupa, cu devotament, de protejarea mediului, de promovarea unor principii care sa guverneze, poate, activitatea de mai târziu a unor copii. În definitiv, nu spunea Socrate, marele filosof grec, ca a educa nu înseamna sa umpli un vas ci sa aprinzi o flacara?..

 

 

Autor Ionel Lazarică 05 Iulie 2021, 16:28 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii