SUA - Atenționare de călătorie - Condiții meteorologice severe pentru zonele de Nord - Est și Est, Washinhton DC și metropola New York

De Redactia 22 Ianuarie 2016, 15:18 Turism

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau călătoresc pe teritoriul Statelor Unite ale Americii asupra faptului că Serviciul Național de Meteorologie (National Weather Service) a emis o serie de alerte privind condiții meteorologice severe pentru nord-estul şi estul Statelor Unite, în intervalul 22 - 24 ianuarie 2016.

Pentru statele New Jersey, New York, Pennsylvania, Maryland, Virginia şi Delaware sunt anunţate căderi semnificative de zăpadă, viscol, inundații în zonele de coastă, vânt puternic și furtuni, începând cu ziua de vineri, 22 ianuarie 2016, până în partea a doua a zilei de duminică, 24 ianuarie 2016. Autoritățile recomandă evitarea călătoriilor care nu sunt absolut necesare și avertizează asupra închiderii sau restricționării accesului pe unele drumuri.

Autorităţile locale au anunţat că este posibil un volum foarte mare de precipitaţii, iar căderile de zăpadă pot atinge un nivel record în zona Washington DC şi în împrejurimi.

Pentru metropola New York,  autoritățile locale au emis, de asemenea, o alertă  de condiții nefavorabile de călătorie, având în vedere prognozele de furtună de zăpadă și viscol, recomandând evitarea deplasărilor începând de sâmbătă, 23 ianuarie 2016, până în după-amiaza zilei de duminică, 24 ianuarie 2016.

Pentru persoanele care se află în zonele afectate și care nu pot evita călătoriile în această perioadă, autoritățile recomandă configurarea autovehiculelor pentru călătoria în condiții de viscol, menținerea în acestea a unor rezerve de hrană și apă, precum și urmărirea, în plan local, a sistemelor de avertizare meteorologică.

Având în vedere posibilitatea ca traficul aerian în zonele afectate să fie perturbat, în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, recomandăm cetățenilor români care au planificate călătorii către aceste zone să mențină legătura cu companiile aeriene, pentru zborile către/din aeroporturile aflate pe raza statelor afectate (inclusiv New York - JFK, New York -  La Guardia, New Jersey - Newark).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, www.weather.com şi reaminteşte că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de alertare, în cazul în care apar situaţii speciale, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 

Autor Redactia 22 Ianuarie 2016, 15:18 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii