Atenţionare de călătorie în Republica Elenă – Fenomene meteo severe

De Redactia 17 Noiembrie 2017, 18:53 Turism

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că, începând cu data de 17 noiembrie 2017 au fost anunțate fenomene meteorologice intense în toată țara, cu ploi și furtuni, însoțite de căderi de grindină și vânt puternic.

Sunt așteptate ploi torențiale și furtuni în toate zonele continentale, în Marea Ionică și Marea Egee, cu excepția insulelor din Marea Egee de Est - unde sunt posibile numai averse locale slabe.  Afectate mai puternic urmează să fie arealele din Sudul Mării Ionice, Vestul și Sudul Peloponezului, Macedonia Centrală și de Vest, Sporades, Grecia Centrală și de Est și Evia.

Ploile și furtunile se vor extinde până în Estul Mării Egee, cel mai puternic afectate vor fi Macedonia Centrală, Thessalia și Marea Egee Centrală și de Nord. În zonele cu fenomene puternice, furtunile vor fi însoțite local de căderi de grindină și de rafale puternice de vânt.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 și +302106728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro, http://www.meteoalarm.eu/ro_RO/0/0/GR-Grecia.html, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

Autor Redactia 17 Noiembrie 2017, 18:53 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii