Proilavia Braila – partener in cadrul proiectului european “YOUth CREAtive Tourism Environment (YOU CREATE)”

De Redactia 20 Iulie 2015, 13:37 Turism

Ideea proiectului YOU CREATE este de a crea o rețea de tineri profesionisti, intr-un mod inovator, pentru a dezvolta potențialul turismului rural ca o modalitate de a combate somajul în zonele rurale. Activitatile vor fi în conformitate cu programul European de mobilitate pentru tineret Erasmus +.

Un numar de 49 de tineri cu varsta intre 18-25 ani, 7 lideri de grup, 7 organizatii partnere vor lua parte la acest proiect. Organizatiile participante sunt: Cluster Tourism, Bulgaria, A.B.A.T.-Balkania Skopje, Macedonia, Shoqata Shqiptare e Ambjentalisteve Industriale, Albania, CANAKKALE ONSEKIZ MART UNIVERSITESI, Turrcia, ASOCIATIA CLUBUL DE TURISM PROILAVIA, Romania, Zavod za raziskave, izobrazevanje in trajnostni razvoj, Slovenia, Fundación Uxío Novoneyra, Spania, Mirkovo Municipality, Bulgaria.

Activitățile de mobilitate sunt: prezentari, vizite, seri culturale, sesiuni de teambuilding și activități care stimulează dezvoltarea abilităților antreprenoriale de conducere în rândul tinerilor, jocuri strategice de grup, rezolvarea problemelor, sesiuni de brainstorming.

Potențialele beneficii pe termen lung ale acestui proiect pot fi vazute la toate nivelurile local, regional, național și european.

 Acest obiectiv pe termen lung este în conformitate cu prioritățile Strategiei "Europa 2020", "Educație și formare 2020" și cadrul reînnoit pentru cooperarea europeană în domeniul tineretului (2010-2018).  Data de începere a proiectului este 15.07.2015. În iulie și august va fi pregătit un chestionar pe care fiecare dintre candidații care doresc să ia parte în calitate de participanți la acest proiect vor trebui să-l completeze, pentru a fi definite motivația inițială a acestora, interesul  participarii  lor la proiect.

Activitățile de mobilitate vor fi repartizate pe un program 7 zile și se va desfășura în perioada 15 – 22 septembrie 2015 la Sofia si Mirkovo in Bulgaria. Activitățile de tineret vor fi separate tematic în șapte teme, una pentru fiecare dintre zi a evenimentului.
 
Cluster "Turism" Sofia este un consorțiu non-profit de mai multe organizații a căror activitate este concentrată în turism. Clusterul are ca actiuni consolidarea cooperarii  între municipalități, sectorul non-profit și sectoarele de activitate pentru a promova dezvoltarea durabilă a comunităților locale din regiunile mai puțin dezvoltate economic din Bulgaria.

 

Autor Redactia 20 Iulie 2015, 13:37 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii