P.E.T. Rafting Project ajunge la Braila

De Frimu Ghinea 04 August 2011, 22:23 Turism
Cinci temerari au pornit într-un traseu pe Dunăre ca pasageri ai unei plute construite de ei din peturi goale de plastic.Traseul face parte din proiectul pilot de ecologizare P.E.T. Rafting Project, care urmăreşte conştientizarea în rândul cetăţenilor  a degradării ecosistemului Dunării. 

Pluta a fost lansată la apă pe 1 august în dreptul localităţii Stelnica,  Ialomița,iar aventurierii plănuiesc să ajungă într-un timp cât mai scurt în Deltă, unde toate peturile ( în număr de 1300) vor fi oferite spre a fi reciclate. Cei cinci tineri vor ajunge în Brăila, în funcție de condițiile meteo, cel mai târziu vineri, 5 august.

Nichita Iulian: “Suntem prieteni ce au copilarit pe malul Dunarii. Ne-a fost mereu aproape visul de a avea propria aventura pe firul apei. Desi cativa ani de maturitate ne- au departat oarecum de infantilitatea ideii, ne-au oferit si o alta perspectiva, pe care o vrem transpusa prin acest proiect.Drept urmare am conceput un plan prin care sa dam o dimensiune utila initiativei,printr-o abordare ecologica.”

Initiatorii speră ca anul următor proiectul să capete  anvergură şi traseul să fie parcurs cu plute din peturi de tot mai mulţi voluntari.


 

Autor Frimu Ghinea 04 August 2011, 22:23 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii