MAE recomanda cetatenilor români sa evite deplasarile în Ucraina

De Alexandrina Iordache 21 Februarie 2014, 12:03 Turism
Datorita situatiei tensionate din Ucraina si a evenimentelor din ultima perioada soldate cu victime omenesti, Ministerul Afacerilor Externe recomanda evitarea deplasarilor in aceasta tara in mod deosebite in zonele centrale ale orasului Kiev.

MAE a dat publicitatii o atentionare de calatorie pe care o redam integral:

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cu fermitate cetatenilor români sa evite deplasarile pe teritoriul Ucrainei, daca acestea nu sunt imperios necesare.

Având în vedere recentele evenimente violente din centrul Kievului, soldate cu morti si raniti, Ministerul Afacerilor Externe descurajeaza insistent cetatenii români, inclusiv reprezentantii mass-media din România, sa se apropie de zonele în care se desfasoara manifestatiile de protest, respectiv  sa participe la orice fel de astfel de actiuni, riscând sa fie victime ale confruntarilor sau sa fie retinuti de fortele de ordine.

Atentionarea este valabila îndeosebi pentru zonele centrale ale orasului Kiev (Piata Independentei, bulevardul Hresciatik, stadionul DINAMO), dar si pentru alte localitati în care se desfasoara manifestatii asemanatoare.

De asemenea, trebuie avut în vedere ca orasul Kiev este greu accesibil deoarece, începând cu 19 februarie 2014, ora 00.00, accesul în oras este restrictionat pentru toate mijloacele de transport. Totodata  transportul urban subteran (metroul) este suspendat din data de 18 februarie 2014, ora 16.00.

Cetatenii români aflati în situatii deosebite se pot adresa Ambasadei României la Kiev la numarul de urgenta +38093.625.27.14, Consulatului General al României la Cernauti la numarul de urgenta +38093.270.92.60 si Consulatului General al României la Odesa la numarul de urgenta +38095.541.27.28.

Cetatenii români sunt îndemnati sa consulte site-ul Ministerului Afacerilor Externe, sectiunea Sfaturi/Alerte de calatorie, informatii actualizate despre Ucraina fiind accesibile direct pe link-ul http://www.mae.ro/travel-alerts/24945.

 

Autor Alexandrina Iordache 21 Februarie 2014, 12:03 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate