Atenţionare de călătorie în Croația - coduri roșu, portocaliu și galben privind intensificări ale vântului

De Comunicat 30 Octombrie 2019, 16:35 Turism

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 30 octombrie 2019, au fost emise coduri roșu, portocaliu și galben privind intensificări ale vântului. Pentru canalul Velebit, s-a emis cod roșu de vânt, care va atinge o viteză de până la 130 km/h. Golfurile Kvarner și Kvarnerić se află sub avertizare meteorologică cod portocaliu de vânt, iar regiunile Rijeka, vestul Istriei și nordul Dalmației se află sub cod galben de intensificări ale vântului.

Autoritățile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenței unor disfuncționalități în transportul maritim.

Pentru informații actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale Institutului Hidro-Meteorologic Național – https://www.meteo.hr, Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate - http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate - http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă - http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, pe teritoriul Republicii Croația, pot apela numărul european unic de urgență „112".

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Autor Comunicat 30 Octombrie 2019, 16:35 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii