Atenţionare de călătorie în SUA – Condiţii meteorologice severe şi inundaţii masive în statul Texas

De Redactia 30 August 2017, 15:57 Turism

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în SUA, că, în conformitate cu datele puse la dispoziţie de autorităţile americane locale,  statul Texas – zona extinsă a oraşului Houston – se confruntă cu inundaţii masive cauzate de furtuna tropicală "Harvey", ceea ce a condus la evacuarea a peste 17.000 persoane şi la perturbarea gravă a tuturor activităţilor în oraşul Houston şi împrejurimi.

Conform prognozelor, precipitaţiile se vor extinde în următoarele zile în cea mai mare parte a zonei de sud-est a statului Texas.

Cetăţenii români care se află sau intenţionează să călătorească în aceste zone sunt sfătuiţi să acorde maximă atenţie anunţurilor autorităţilor americane. De asemenea, persoanele care au cunoştinţă despre cetăţeni români aflaţi în stare de dificultate ca urmare a acestor condiţii speciale sunt rugate să contacteze Ambasada României la Washington pentru acordarea asistenţei necesare, în coordonare cu autorităţile americane locale.

Solicitările de asistență consulară se pot face la numerele de telefon ale Ambasadei României în SUA – secţia consulară: +1202332392, +12023322935 sau +1202332858, precum și la telefonul de urgență al Secţiei Consulare: +12024208350.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://washington.mae.ro şi www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în „App Store” și „Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie, precum și serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

 

Autor Redactia 30 August 2017, 15:57 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii