Atenţionare de călătorie în SUA – Condiții meteorologice severe pentru New York și statele din nord-est

De Redactia 10 Februarie 2017, 15:12 Turism

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Statelor Unite ale Americii asupra faptului că Serviciul Național de Meteorologie (National Weather Service) a emis o serie de alerte privind condițiile meteorologice severe pentru nord-estul Statelor Unite, pentru zilele de 10 și 11 februarie 2017.

Pentru statele Connecticut, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, Pennsylvania, Rhode Island și Vermont au fost emise avertismente de furtună de zăpadă, cu ninsori abundente, temperaturi scăzute și viscol, în vigoare până la 10 februarie 2017, autoritățile recomandând evitarea călătoriilor care nu au caracter de urgență. Traficul aerian și feroviar în marile orașe – New York, Boston, Philadelphia, Hartford – este afectat, multe curse fiind anulate.

Pentru orașul New York, avertizarea de furtună de zăpadă este în vigoare, traficul aerian și feroviar fiind restricționat. Cursele din și spre aeroporturile JFK, LaGuardia și Newark sunt, în cea mai mare parte, anulate sau prezintă întârzieri considerabile.

Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la New York: +12126829120, +12126829121, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de urgență al C.G. al României la New York: +19176799874.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.weather.gov, www.nyc.gov și www.mae.ro şi reaminteşte cetăţenilor români care călătoresc în străinătate că au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

 

Autor Redactia 10 Februarie 2017, 15:12 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii