Atenţionare de călătorie în Republica Elenă - prelungirea perioadei de înrăutățire a vremii până la 4 august 2018

De Redactia 02 August 2018, 09:09 Turism

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național elen de Meteorologie a avertizat asupra continuării înrăutățirii vremii în perioada 31 iulie–4 august 2018. Sunt prognozate ploi și furtuni puternice la nivel local, însoțite de căderi de grindină și vânt puternic.

Vor fi afectate următoarele regiuni:

    1 august 2018
Macedonia centrală, insulele Sporade, nordul insulei Evia și nordul Mării Egee, Tessalia, Epir, vestul și centrul Greciei Continentale.

    2 august 2018
Macedonia centrală și de vest, Tessalia, insulele Sporade și, posibil, Evia de nord, Epir, vestul și centrul Greciei Continentale.

    3 august 2018
Macedonia centrală și de vest, Thessalia, Epir, insulele Sporade, vestul Greciei Continentale și Peloponez (în principal partea de vest).

    4 august 2018
Macedonia centrală și de est (în principal judetele Pieria, Imatheia, Pella), Epir, Tessalia (în principal în partea de vest și de nord).

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +30 210 6728879 și +30 210 6728875, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCR) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație cu caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de permanență al Ambasadei României în Republica Elenă: +30 6978996222.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://atena.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

Autor Redactia 02 August 2018, 09:09 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii