Un film despre Mary Seacole filmat în munții Măcinului

De Mihai Vintilă 21 Iulie 2019, 11:39 Turism

film in multii macinului 2019

Între 1853 și 1856 a avut loc Războiul Crimeei între Imperiul Britanic și Imperiul Rus. Mary Seacole a fost o jamaicancă care a venit în războiul Crimeei împreună cu Florence Nightingale și au stabilit un spital de campanie voluntar după ce cererile lor fuseseră respinse de armată. Au devenit faimoase pentru atenția cu care îngrijeau bolnavii și pentru tratamentele ieșite din comun pe care la aplicau. S-au remarcat în special în marea bătălie de la Sevastopol unde au fost practic pe linia frontului.

Filmul intitulat Mary Seacole va fi pe ecrane în 2020. Este regizat de Charlie Stratton iar scenariști sunt Marnie Dickens și Dianne Houston. Toți aceștia au mai multe episoade din seriale americane la activ.

În distribuție rolul Mary Seacole va fi jucat de actrița britanico-sud africană Gugu Mbatha-Raw. Poate o știți din romul Elizabeth Belle din filmul Belle din 2013 sau din Beyond the Lights din 2014. A mai avut roluri și în serialul bricanic Doctor Who. Despre toate puteți citi pe linkul https://www.imdb.com/name/nm1813221/?ref_=ttfc_fc_cl_t1.

În alte roluri sunt Sam Worthington pentru Thomas Day, Sylvia Hoeks pentru Florence Nightingale și Guy Burnet pentru William Satterfield.

Filmările vor avea loc pe Culmea Pricopanului din Munții Măcinului unde s-a construit deja un platou de filmare. Figuranții sunt din Brăila, Măcin și București. Actorii și figuranții vor fi cazați pe perioada filmărilor la Grand Hotel Orient din Brăila.

Acesta nu este primul film care se face în frumoasele decoruri naturale ale Munților Măcin. Amintim dintre filmele românești seria de westernuri din care Drumul Oaselor este cel mai cunoscut dar și mai multe filme străine, în special americane.

Pacea după Războiul Crimeei a dus la recunoașterea Principatelor Române.

 

 

Autor Mihai Vintilă 21 Iulie 2019, 11:39 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii