Prietenii Munților Măcin o întâlnire de suflet și în 2023

De Mihai Vintilă 05 Septembrie 2023, 20:51 Turism

Prietenii Munților Măcin 2023

Timp de un weekend in zona cunoscută sub numele de Lacu Sărat de lângă oraÈ™ul Măcin s-a desfășurat o tabără sub motoul Prietenii MunÈ›ilor Măcin. În jurul focului s-au adunat chitariÈ™ti È™i iubitori ai muntelui. S-au spus poezii, s-a cântat dar mai ales a fost o atmosferă prietenească. 

În ziua de sâmbătă s-a parcurs traseul ales de participanÈ›i iar apoi s-a dat startul competiÈ›iilor! La sosirea din traseul de regularitate participanÈ›ii au fost întâmpinaÈ›i de fasolea cu afumătură la ceaun insotita de muraturile de rigoare.

S-au dat testele cu tema tot ce inseamna Muntii Macin combinat cu cunostinte despre Municipiul Galati si orasul Măcin. Cei mici au parcurs un traseu special pentru ei cu tema TRASEUL PITICILOR. Cei mai buni au primit duminică diplomele de SPIRIT DE MUNTOMAN.

Dupa ce s-au terminat cu toate concursurile lumea s-a adunat în jurul focului pentru a asculta programele culturale ale celor prezenti la aceasta intâlnire.

In perioada 01-03.09.2023 a avut loc intalnirea concurs pentru amatorii de turism din toata tara. Au participat turisti din  Piatra Neamt. Cluj Napoca, Ploiesti, Borca-Neamt,Galati, Braila, Bucuresti, Dambovita, Vrancea. Participantii au avut de trecut cateva probe teoretice si practice. Probele teoretice au constat in rezolvarea unor teste cu intrebari despre cunostinte de prim ajutor, alpinism, cunstinte despre zona, meteo si flora si fauna din Muntii Macin. Sambata o parte din participanti au parcurs un traseu tematic apoi s-au intors la baza unde ii asteptau 2 cazane cu fasole cu ciolan si castraveti murati. Dupa ce s-au delectat cu fasolea cu ciolan au trecut la proba practica, adica au alergat intr-un labirint de orientare. Seara ne-am strans in jurul focului si i-am ascultat pe menestreii veniti din toate zonele. A fost o placere sa-i ascultam pe copiii de la Borca, pe recitatorii Mihai Marian pe Nasu din Braila, pe chitaristii Nini Poroan din Dambovita, pe Gabi Lala din Braila, pe Flori Corogeanu din Focsani, Cristi Nenciu din Galati, Doru si Mihaela din Piatra Neamt precum È™i pe scriitorii Mihai Vintilă È™i Marian Valeriu Găureanu din Brăila. Scopul acestei intalniri a fost si este intotdeauna sa promovam zona Muntilor Macin cu frumusetile ei si cu produsele autohtone.Cu speranta ca anul viitor sa avem mai multi participanti vreau sa multumesc celor care s-au implicat in organizarea acestui eveniment. - ne-a declarat organizatorul Drăgan Ilie.

Trebuie făcută o precizare importantă și anume că evenimentul a fost organizat de Primăria Măcin prin Centrul Național de Promovare și Informare Turistică și de Drăgan Ilie.

Cu ocazia acestui eveniment pe lângă activitățile specifice s-au promovat È™i produsele nord Dobrogene - vinurile de la crama La Sapata din Somova precum È™i plăcinta dobrogeană de la Angelo din comuna Greci - ne-a declarat directorul Centrulului NaÈ›ional de Promovare È™i Informare Turistică - Dan Staicu. 

O singură remarcă pentru nea Ilie - A fost excelent!

Prietenii MunÈ›ilor Măcin o întâlnire de suflet È™i în 2023

 

Autor Mihai Vintilă 05 Septembrie 2023, 20:51 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii