Mii de turişti au ales Delta Dunării de Rusalii

De Frimu Ghinea 13 Iunie 2022, 17:22 Turism

Administratorii de hoteluri şi pensiuni au ştiut să transforme în realitate un vis de vacanţă, pregătind pentru oaspeţi meniuri deltaice din peşte, excursii pe canale, excursii la Pădurea Caraorman şi Letea, pe plajele sălbatice Sulina, Sfântu Gheorghe şi Gura Portiţei, plimbări cu caiacul, partide de pescuit, iar muzica ansamblurilor locale tradiţionale a răsunat până târziu în noapte.

Din datele culese, în timp real, de către Asociaţia Delta Dunării din aproape toate zonele de vacanţă din Delta Dunării, locurile de cazare au fost ocupate în proporţie de 100%. Pensiunile şi hotelurile care aveau rezervări 90% şi-au completat locurile prin redistribuirea turiştilor de la pensiunile care au avut cerere de cazare peste capacitate, mulţi turişti venind direct în Deltă, fără să îşi facă rezervare.

"Aşa trăieşte Delta, ca o mare familie, unde nimeni nu este lăsat pe afară. Orice turist este binevenit, atâta timp cât arată respect faţă de Deltă, faţă de mediul înconjurător. Ne bucură faptul că cei care au ales să îşi petreacă vacanţa în Deltă au lăsat în urmă ştirile alarmiste, optând pentru pachete turistice de 3-4 zile şi nu în ultimul rând faptul că cei care au venit în destinaţie sunt iubitori de natură şi care înţeleg să fie responsabili faţă de această bijuterie care se numeşte Delta Dunării", a declarat Cătălin Ţibuleac, preşedintele Asociaţiei Delta Dunării.

Preţurile în Delta Dunării pentru minivacanţa de Rusalii au fost de la 300 de lei pe zi, de persoană cu mic dejun inclus, la 700 lei preţul mediu care a inclus demi-pensiune şi o excursie în Deltă şi până la 395 euro, la unităţile de cazare de cinci stele unde a fost inclus tot confortul, acces la spa şi la piscine, spectacole live, dar şi mese festive. Preţul unei excursii în Deltă a pornit de la 60 de lei pentru o excursie de doar trei ore şi până la 130 de lei pentru o excursie de opt ore, la pădurea Letea sau Caraorman, în funcţie de numărul de persoane din barcă, dar şi de confortul bărcii. Un caiac simplu se închiriază cu 100 de lei pe zi, iar cel dublu cu 150 de lei, pe zi.

În Delta Dunării sunt în prezent 594 structuri de cazare, cu 12.508 de locuri de cazare autorizate.

 

 

Autor Frimu Ghinea 13 Iunie 2022, 17:22 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii