Cum economisești bani pe mâncare și cazare atunci când ești în vacanță

De Frimu Ghinea 07 Noiembrie 2017, 18:30 Turism

Cum sa economisesti

Cazarea și mâncarea sunt cele mai costisitoare elemente ale unei vacanțe. Bilete de avion poți cumpăra la reducere sau în perioada în care nimeni nu călătorește, însă cazarea și mâncarea sunt întotdeauna scumpe. Iar atunci când ești în vacanță într-o țară străină trebuie neapărat să experimentezi și cultura locală, pe lângă vizitatul tuturor monumentelor la care ai acces, ceea ce înseamnă că ești obligat să încerci mâncarea tradițională. În plus, pentru că mergi foarte mult, cazarea este importantă, de asemenea. Pentru a te putea descurca cu banii pe toată această perioadă poți lua împrumuturi ieftine cu dobândă redusă (billig lån med lav rente). Astfel, te vei putea bucura de toate atracțiile pe care țara de destinație le are de oferit.

Dacă mergi cu familia în vacanță peste hotare, atunci ar trebui să închiriezi un apartament pe perioada șederii, fie de la persoane private, fie la hotel. Există oameni care închiriază în regim hotelier apartamente centrale, dar care îți oferă mai multă intimitate decât un hotel. De obicei această alternativă este mai ieftină și mai are un avantaj pe care mulți îl trec cu vederea: un apartament are bucătărie funcțională. Ceea ce înseamnă că poți să îți pregătești o masă atunci când nu vrei să ieși în oraș. Spre exemplu, îți poți pregăti sandvișuri pentru drum, poți mânca un mic dejun sănătos sau poți lua cina atunci când nu mergi la un eveniment.

O altă modalitate de a cheltui mai puțini bani pe mâncare atunci când ești într-o țară străină este să mănânci la târguri culinare sau la bodegile de cartier. Un lanț de restaurante, chiar dacă are mâncare tradițională în meniu, nu îți va oferi o experiență culturală. În schimb, restaurantele mici, bodegile de cartier sau târgurile culinare fac acest lucru. Este indicat, însă, înainte să intri într-un restaurant să cauți informații despre acesta. Există aplicații precum Google Maps sau Yelp unde găsești review-uri din parte clienților. Astfel, te vei asigura că nu vei face toxiinfecție alimentară sau nu vei păți nimic neplăcut.

Dacă mergi cu un grup de prieteni, sau copii sunt destul de mari, poți opta pentru experiența culturală totală, închiriind o cameră sau mai multe de la un localnic. Astfel, vei avea un fel de ghid care îți va indica toate locurile pe care trebuie neapărat să le folosești, zonele pe care trebuie să le eviți și îți recomanda cele mai bune și ieftine restaurante. Să stai cu cineva străin în casă poate fi inconfortabil, în special dacă nu ai mai trăit la comun cu necunoscuți până acum. Însă, având în vedere că este mult mai ieftin decât orice alternativă și că poți să îți faci noi prieteni așa, merită încercat.

Nu trebuie să te sperii că o vacanță într-o țară străină este foarte costisitoare. Poți economisi bani și acolo, dacă nu ești o persoană foarte comodă și faci niște mici compromisuri. Toată lumea ar trebui să meargă în concediu în fiecare an, iar dacă acesta poate fi petrecut într-o țară străină, cu atât mai bine. Dacă rămâi fără bani în vacanță, nu trebuie să te panichezi și nici să te împrumuți de la rude și prieteni, punând astfel relația în primejdie. Poți lua până la 15000 DK împrumut în ciuda istoriei de creditare negative (lån 15000 trods rki DK). Astfel, te vei putea bucura din plic de vacanța petrecută în altă țară.

 

 

Autor Frimu Ghinea 07 Noiembrie 2017, 18:30 Turism
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii