Târg de joburi pentru deținuți la Tichilesti

De Redactia 28 Noiembrie 2011, 16:35 Stiri din judet
Peste 100 de persoane private de libertate de la penitenciarele Brăila, Galati şi Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti vor participa marţi, 29 noiembrie, la un târg de locuri de muncă. Evenimentul va fi organizat la sediul penitenciarului Brăila, începând cu ora 10.00 şi este organizat împreună cu penitenciarul Brăila şi AJOFM Brăila.

Inițiativa face parte din proiectul Centrului Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană (CRED) ”Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială” în parteneriat cu ARPEGE - Action Reparatrice Prestation et Guidance Educative - Belgia, Asociaţia Kelsen - Baia Mare, Penitenciarul Galaţi, Penitenciarul Ploieşti, Asociaţia Filantropia Ortodoxă - Alba Iulia, High:Five – Danemarca şi Fundatia De Îngrijiri Comunitare – Bucureşti. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Târgul este destinat în special deţinuţilor care se vor elibera în curând din penitenciar. Ei au ocazia ca în cadrul acestui eveniment să afle care sunt cerințele de pe actuala piaţă a muncii și vor discuta cu angajatorii despre posibilitatea de a-şi găsi un loc de muncă la eliberare. Locurile de muncă oferite sunt oferite de 13 firme în domenii precum: construcţii, servicii de utilitate publică, confecţii, alimentaţie public şi agricultură.

 “În cadrul acestui târg, persoanele private de libertate vor avea ocazia să afle ce presupune piața actuala piață a muncii ca să fie familiarizaţi, la eliberare, cu realităţile pieţii muncii în situaţia economică actual. Este foarte important pentru ei să vorbească direct cu angajatorii, să afle care sunt exigențele unui loc de muncă și să vadă dacă pot oferi ceea ce se cere. Este un moment prielnic pentru ei să-şi facă o autoevaluare pentru a descoperi dacă sunt sau nu pregătiți să revină în societate”, a spus Camelia Tancău, președintele executiv al CRED.

Târgul de locuri de muncă este doar o mică parte a proiectului ”Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”, desfăşurat de CRED.  În cadrul proiectului, peste 4000 de deţinuţi din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord –Vest, Centru, Sud- Muntenia şi Sud-Est vor fi susţinuţi în procesul de reinserţie socială astfel încât procentul de recidivă să fie cât mai scăzut. Obiectivul principal al proiectului este creșterea șanselor de inserție în comunitate și pe piața muncii prin realizarea de programe integrate de pregătire pentru liberare cum ar fi cursuri de pregătire profesională sau târguri de locuri de muncă.

 

Autor Redactia 28 Noiembrie 2011, 16:35 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate