Manifestari programate pentru omagierea lui Mihai Eminescu, in judetul Braila

De Alexandrina Iordache 11 Ianuarie 2013, 13:18 Stiri din judet
Mihai Eminescu, luceafarul poeziei romanesti, s-a nascut la Ipotesti, la 15 ianuarie 1850. Anul acesta, cu ocazia implinirii a 163 de ani de la nastere, in multe comune din judet sunt programate a se organiza manifestari culturale dedicate poetului si operei acestuia. Toate evenimentele vor avea loc pe 15 ianuarie si sunt organizate de primarii.

Astfel, la Casa de Cultura “Ion Theodorescu Sion”  din orasul Ianca va avea loc manifestarea culturala "Amintiri despre Eminescu" iar la  Biblioteca comunala din Bertestii de Jos,  „DOR DE EMINESCU” este manifestarea dedicata sarbatoririi nasterii poetului.
 
„Eminescu – Luceafarul poeziei românesti” este evenimentul comemorativ ce se desfasoara la scoala din comuna Jirlau iar Biblioteca din comuna Mircea Voda organizeaza sesiuni de lectura, auditii si vizionari intitulate „Eminescu - un luceafar printre noi”. 

In cadrul proiectului educational „Sa invatam sa fim prieteni” se va desfasura la Caminul Cultural din Ramnicelu activitatea cultural-artistica La aniversare „Eminescu”. Si Biblioteca comunala din Salcia Tudor si-a propus o manifestare prin care sa-l omagieze pe Mihai Eminescu.

Biblioteca comunala din Surdila Greci organizeaza o seara de poezie „Dor de Eminescu” iar la Caminul cultural din Tufesti au loc DEZBATERI LITERARE EMINESCIENE, spectacol de muzica si poezie, expozitie de carte dedicata poetului.

La Scoala din Traian si Biblioteca comunala se desfasoara un recital de poezie si expozitie de carte dedicate
„Luceafarului poeziei românesti” iar la Scolile din Unirea si Valea Canepii vor avea loc programe artistice si expozitii cu desene inspirate din creatia eminesciana.


 

Autor Alexandrina Iordache 11 Ianuarie 2013, 13:18 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii