Vadeni Fly-In „Bors de peste” 2018

De Mihai Vintilă 24 Mai 2018, 12:06 Stiri din judet

Vadeni Fly-In „Bors de peste” 2018

Iubitorii aviatiei sunt asteptati sambata, 26 mai, de la ora 10,00, la „Vadeni Fly-In”, editia 2018. Devenita deja o traditie in sud-estul tarii, manifestarea a ajuns la a 11-a editie!

La fel ca si in anii trecuti, Fortele Aeriene Romane au confirmat participarea la sarbatoarea zborului de la Galati si Braila. Aeronave de lupta MIG 21 Lancer, avioane de antrenament IAR 99 si YAK 52, elicoptere IAR 316 B si IAR 330 Puma Socat, de la Baza 86 Aeriana Borcea, Baza 95 Aeriana Bacau, Aerodromul Mihail Kogalniceanu Constanta, Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene Buzau vor incanta publicul prezent la aerodromul Aerial Club. Surpriza Vadeni Fly In 2018 va fi, fara doar si poate, vedeta Fortelor Aeriene Romane F 16 Falcon, in evolutie la verticala aerodromului. Aeronavele vor evolua atat individual cat si in formatii, aceasta fiind una dintre ocaziile rare pentru spectatorii din zona sa vada in zbor aeronavele militare romanesti.

De asemenea, publicul spectator va putea admira si elicopterul SMURD, de tip EC 135, care va stationa la aerodromul Aerial Club de la Vadeni, in masura in care nu va fi solicitat pentru interventii specifice.

In timpul Vadeni Fly In 2018 spectatorii pot vedea peste 30 de motoparapante, motodeltaplane si avioane de agrement din toata tara. Din reteta intalnirii zburatorilor nu vor lipsi atat de apreciatele salturi ale parasutistilor. Dupa ora 14,00, cand motoarele vor fi oprite, spectatorii vor putea sa vada de aproape toate aparatele de zbor prezente la aerodromul dintre Galati si Braila, vor putea sa stea de vorba cu pilotii si sa faca fotografii. Suntem siguri ca multi dintre ei vor reveni la Vadeni sa mai zboare sau chiar sa urmeze cursurile scolii de zbor Aerial Club.

Aerial Club Galati este o asociatie non-profit, apolitica, ce are ca scop promovarea si dezvoltarea sporturilor aviatice. A luat fiinta in anul 2003, ca urmare a dorintei comune a catorva entuziasti de a da o forma legitima si legala activitatilor de tip aeronautic in zona de sud-est a tarii. Activitatea Aerial Club Galati este diversificata atat ca aparate de zbor (parasute, parapante, deltaplane, motoparapante, motodeltaplane, avioane ultrausoare) cat si ca activitatile legate de zbor (scoala de zbor sportiv, zboruri de agrement dar si misiuni de zbor in folosul activitatilor ecologice sau pentru cautare sau observare in situatii de urgenta, activitati in scop turistic, publicitate aeriana, consultanta in achizitia de aparate de zbor, echipamente si accesorii specifice). Aerial Club Galati, singurul aeroclub privat din zona Galati-Braila-Vaslui-Tulcea-Vrancea, dispune de propriul teren de zbor, in comuna Vadeni din judetul Braila, unde ofera capacitati de hangarare (sub paza 24 de ore din 24), alimentare si mentenanta aparate de zbor ultrausoare, sala de pregatire teoretica, informare meteo.

Pentru informatii suplimentare : Presedinte Aerial Club Galati, instructor de zbor Albert Malaxa 0723196944

 

 

 

Autor Mihai Vintilă 24 Mai 2018, 12:06 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii