Mâini neobosite, mâini nestiute, mâini….

De Ionel Lazarică 13 Septembrie 2014, 10:24 Stiri din judet
Cine viziteaza sau doar tranziteaza comuna Rîmnicelu, nu poate sa nu remarce aspectul deosebit de îngrijit si modern al scolii din localitate, cu gazonul  si straturile de flori exotice sau autohtone, bine întretinute.

Si daca la începutul fiecarui an scolar se vorbeste îndeobste despre elevi, dascali, rechizite si manuale, emotii si sperante, nimeni nu se mai gândeste la cei care, cu truda lor nestiuta  si plina de întelegere pentru copiii zburdalnici, au facut ca anul scolar sa înceapa într-o institutie curata, luminoasa, primitoare.

Ne vom gândi,  asadar,  la îngrijitorii modesti, truditori anonimi, datorita carora cursurile copiilor nostri vor începe în cât mai bune conditii de igiena, curatenie si aspect placut.

La Scoala Gimnaziala Rîmnicelu, cei care îsi aduc aportul la buna desfasurare a activitatilor sunt: doamna Cotet Aurelia, cu 13 ani vechime în învatamânt, care mentioneaza ca “a muncit mereu cu drag de copii, chiar daca acestia, uneori,  nu au respectat eforturile sale si au mai suparat-o, dar supararea i-a trecut repede si i-a iertat de fiecare data“, doamna Silica Barbu, cu 22 de ani vechime în învatamânt, dintre care 16 ani a lucrat cu jumatate de norma la întretinerea specifica gradinitei (papusile de portelan pentru teatrul de papusi, covoare, perdele, jucarii) si care, emotionata, ne-a declarat: ”Am avut o relatie armonioasa cu cadrele didactice si cu copiii. Consider ca initiativa autoritatilor de a renova si utila cladirea este un ajutor pentru îngrijitoare, daca ar fi sa ma gândesc numai la încalzirea pe timp de iarna si la apa curenta de care beneficiem acum”.

Doamna Nita Grigore, care are 25 de ani în învatamânt, ne-a declarat: ”În perioada de iarna, mergeam în padurile din zona, dupa lemne, pe care le descarcam si le taiam cu mari eforturi, pregatindu-le pentru scoala. Copiii din generatiile anterioare erau mai respectuosi si uneori ne ajutau chiar la carat apa si la lemne ceea ce, din pacate, nu se mai întâmpla acum. Am plantat trandafiri si diferite soiuri de flori pentru a continua traditia pe care am mostenit-o aici si facem eforturi sa mentinem aceasta stare de lucruri”.

Pentru devotamentul si munca  lor anonima, merita mentionati si ceilalti îngrijitori de la Scoala Rîmnicelu precum Iulia Penisoara de la structura Constantinesti, care a renovat cladirea, pe timpul verii, împreuna cu doamnele învatatoare si educatoare, Petrica Cotet, care pe timp de iarna este fochist, iar pe timp de vara se ocupa cu îngrijirea gazonului, care scoate în evidenta aerul modern al scolii, dar si Iulian Olteanu, soferul institutiei, care, pe timpul verii, a realizat montarea  gardului împrejmuitor al scolii de la structura Kogalniceanu.

În aceste conditii, cu astfel de oameni de nadejde, care pun si suflet în ceea ce fac, se poate spune ca Scoala Gimnaziala Rîmnicelu poate rivaliza, prin aspectul modern, interior si exterior, cu oricare scoala din judetul sau municipiul Braila.

 

Autor Ionel Lazarică 13 Septembrie 2014, 10:24 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate