Poliția Română salvează opt căței din condiții improprii în Vădeni

De Mihai NEGOMIREANU 06 Iunie 2024, 20:36 Stiri din judet

Poliția Română salvează opt căței din condiții improprii în Vădeni

Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au descoperit opt pui de câine în condiții necorespunzătoare într-un imobil din comuna Vădeni. Verificările efectuate pe 5 iunie 2024 au relevat lipsa condițiilor de bunăstare pentru acești pui de rasă comună.

În urma constatărilor, polițiștii au emis un Ordin de plasare a animalelor în adăpost. Puii au fost preluați de o asociație privată de protecție a animalelor și transportați în localitatea Lacu-Sărat pentru a primi asistență medicală, adăpost și îngrijire specializată. Ulterior, aceștia vor fi oferiți spre adopție iubitorilor de animale.

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor din Brăila reamintesc posesorilor de animale să asigure bunăstarea acestora, inclusiv hrana, adăpostul și starea de sănătate, și să le supravegheze în mod adecvat. Deținătorii de animale sunt sfătuiți să respecte obligațiile legale, în special în ceea ce privește sterilizarea. Abandonul și lăsarea animalelor nesupravegheate sunt sancționate conform legislației în vigoare, a transmis IPJ Brăila.

 

Autor Mihai NEGOMIREANU 06 Iunie 2024, 20:36 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii