Centenarul Marii Uniri si Sfantul Andrei, sarbatorite cum se cuvine de cetatenii comunei Unirea din judetul Braila

De Virgil Andronescu 30 Noiembrie 2018, 10:21 Stiri din judet

comuna unirea braila centenar


Ministerul Tineretului si Sportului, prin Directia Judeteana de Sport si Tineret, Scoala Gimnaziala din Comuna Unirea- judetul Braila, Caminul Cultural Unirea si Asociatia Culturala Grausorul Osmanean au organizat joi, 29 noiembrie a.c., cu incepere de la ora 16.00, la Caminul Cultural Unirea, spectacolul de Gala al Festivalului Judetean de Muzica, Dansuri Populare, Obiceiuri si Traditii Brailene. Festivalul la care am asistat se afla la cea de a II-a editie.

gabriela popa braila unirea braila

Au urcat pe scena si au incantat numerosul public, urmatoarele ansambluri folclorice : Museteanca din orasul Insuratei, Dunarenii din comuna Chiscani si Vulturasul din comuna Mircea Voda. In deschiderea programului am asistat cu incantare, timp de 30 de minute, la punerea in scena a unei Sezatoare in Ajun de Sant Andrei, act artistic sustinut de membrii Ansamblului folcloric Grausorul Osmanean.

Dupa producerea exceptionala a ansamblurilor, a urcat pe scena artistul Nicolae Balan Bucioaga sosit din satul Valea Canepii apartinand comunei Unirea. Finalul spectacolului a apartinut Ansamblului Folcloric Chindia din comuna Jitia, judetul Vrancea.

unirea

Evenimentul a fost prezentat de tandemul Gabriela Popa- jurnalist si director al revistei de informare rurala Infozone si de poetul, publicistul, Mihai Vintila, director al ziarului on-line InfoEst si director al revistei literare Litera13.

unirea mihai vintila comuna unirea virgil andronescu

Editia a II-a a Festivalului Judetean de Muzica, Dansuri Populare, Obiceiuri si Traditii Brailene a fost promovata de urmatorii parteneri media: Infoest, MondeNews, Litera13, Radio Romania Antena Satelor, Caleidoscop Braila si InfoZone. Prin spectacolul din 29 noiembrie, comuna Unirea si-a adus umilul respect pentru marea sarbatoare a Marii Uniri in an centenar si pentru sarbatoarea crestina a Sfantului Andrei cel care a increstinat poporul Dac in urma cu 2000 de ani.

Dorinta si sperantele organizatorilor locali sunt de a exista si cea de a III-a editia la finele anului urmator.

 

 

Autor Virgil Andronescu 30 Noiembrie 2018, 10:21 Stiri din judet
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii