Victor Piţurcă este noul antrenor al nationalei Romaniei

De AmosNews 14 Iunie 2011, 22:44 Sport
Antrenorul Victor Piţurcă este noul selecţioner al Echipei Naţionale de Fotbal.Acesta a acceptat oferta care i-a fost făcută de către preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, iar cvontractul va începe de la 1 Iulie 2011, pentru o perioadă de patru ani - 2015.Piţurcă va avea un contract pe patru ani şi jumătate, valabil până la 30 Noiembrie 2015, cu un salariu de 500.000 de euro pe an.Primul obiectiv fixat este calificarea la Campionatul European din 2016.

Victor Piţurcă a mai fost antrenorul echipei naţionale de fotbal a României. Atunci a fost numit în anul 2004 şi a reuşit calificarea la Campionatul European de fotbal din 2008 (la 8 ani de la ultima calificare a acesteia la un turneu final), după ce a condus naţionala română la prima sa victorie din istorie într-un meci împotriva Olandei. La turneul final Euro 2008, echipa antrenată de Piţurcă a făcut parte dintr-o grupă foarte puternică, pe care a terminat-o pe locul al treilea, după două egaluri cu Franţa şi Italia şi o înfrângere în faţa Olandei.

Preliminariile Campionatului Mondial de fotbal din 2010 au început dezastruos pentru naţionala condusă de Piţurcă, echipa suferind o înfrângere 0-3 cu Lituania, şi reuşind un egal cu Franţa şi o victorie la limită în Insulele Feroe. După ce primele două meciuri din primăvara lui 2009, contra Serbiei şi Austriei s-au terminat şi ele cu două înfrângeri, Piţurcă a fost demis pe 9 Aprilie 2009 de la echipa naţională a României.

 

Autor AmosNews 14 Iunie 2011, 22:44 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Litera 13  carti pdf gratis

 

 

Publicitate