Munca, ambitia si daruirea Portughezilor au invins maretia si aroganta Francezilor!

De Virgil Andronescu 11 Iulie 2016, 12:09 Sport

Portugalia 1-0 Franta , superba imagine cu gravarea numelui invingatoarei pe trofeu! Si cat imi doream sa fie campioni europeni coechipierii lui Ronaldo, iesit de pe teren din cauza unui fault ,,criminal" si intentionat comis de francezul Dimitri Payet.

Destinul a tinut cu ibericii. Un succes extraordinar, dupa un meci al luptei, al ratarilor, al barelor, al iesirii de pe teren a marelui Cristiano Ronaldo. Munca si ambitia Portughezilor a invins maretia si aroganta francezilor!

S-a terminat Euro2016, asteptam CM2018. Pana atunci ramanem cu parerea de rau ca selectionata noastra s-a facut de ras si mai ramanem cu frumusetea fotbalului jucat profesionist si cu dorinta de victorie, cu daruire, uneori cu suflet. Sa speram ca Nationala Romana va fi apta pentru un fotbal adevarat: tehnic, sufletist, daruit, dorindu-si cel mai inalt tel! O frumoasa seara de 10 iulie 2016 incarcata de bucuria invingatorilor si udata cu lacrimi de catre invinsi. Zambetele si imbratisarile portughezilor, o mare sarbatoare pe pamantul Frantei. Bucuria inlacrimata a echipei frantei care primeste medaliile locului doi. Superba imagine cu Ronaldo ridicand Trofeul European! Un public venit si ramas pentru a vedea fotbal adevarat pe intreg parcursul Campionatului European, micile deraieri au ramas in urma, acum doar bucuria guverneaza intreaga arena Stade-de-France. Aproape ca la fiecare meci, mult mai mult la aceasta finala, mi-am dorit ca sa nu se mai termine niciodata spectacolul fotbalistic! Dar, din pacate, ca asa e in viata, tot ceea ce e frumos se termina…repede. Scriu aceste cuvinte cu speranta si increderea in noul antrenor al selectionatei noastre, neamtul Daum.

Poate ca peste doi ani vom fi si noi printre traitorii bucuriei ca am realizat ceva, cat de cat ceva, in lumea mare a fotbalului. Exemplul lusitanilor ar trebui sa ne fie drept indrumar pe mai departe. Dar, oare am invatat ceva din ,,istoria" acestui Campionat European si mai ales din lectia din seara aceasta?

 

Autor Virgil Andronescu 11 Iulie 2016, 12:09 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii