Junioarele României au dominat concursul ”Nadia Comăneci International Invitational”

De Redactia 16 Februarie 2015, 12:42 Sport

junioare gimnasticaDupă ce anul trecut a ocupat locul 3, același talentat trio Olivia Cîmpian, Ioana Crișan și Alexandra Mihai s-a reîntors la Oklahoma, în Cox Arena, pentru o nouă ediție a concursului ”Nadia Comăneci International Invitational”, de această dată junioarele noastre aflându-se în prim-plan și dominând categoric întrecerile.

Drept urmare, tinere noastre gimnaste s-au impus în concursul pe echipe, dar și la individual compus, Olivia Câmpian și Ioana Crișan încheind, la egalitate, în fruntea ierarhiei, în timp ce Alexandra Mihai a urcat pe treapta a 3-a a podiumului, ele terminând pe prima poziție și în trei finale pe aparate: Ioana Crișan – sărituri și bârnă, Olivia Cîmpian – sol.

Așadar, echipa României – Olivia Cîmpian, Ioana Crișan și Alexandra Mihai, însoțite de antrenorul Florin Cotuțiu –, la capătul unor evoluții cu o frumoasă acurateță tehnică, a totalizat 106.100, punctaj care i-a asigurat victoria în această ediție. Laurie-Lou Vezina și Victoria Jurca au contribuit esențial ca echipa Gym-Fly (Canada) să ocupe poziția secundă, iar Elisabet Vasileva (Bulgaria) a făcut echipă cu gimnastele americane Jenna Dunn, Cameo Stapleton și Ryan Henry, astfel că formația Bart Conner Gymnastics Academy a încheiat pe locul 3.

La individual compus, Olivia Cîmpian și Ioana Crișan au terminat la egalitate, cu 52.85, în fruntea ierarhiei, în timp ce Alexandra Mihai, afectată de o leziune la degetul mare în timpul rotaţiei finale la încălzirea de la paralele, a ocupat poziția a 3-a. Antrenorul Florin Cotuțiu a declarat la finalul concursului: ”Nu este o surpiză că Olivia și Ioana s-au aflat la egalitate, deoarece chiar toate trei se puteau afla în această situație, având în vedere că se află la același nivel. Când concurează în diferite competiții acasă, o dată câștigă una dintre ele, altădată cealaltă, și… tot așa!”

În finalele pe aparate, Ioana Crișan s-a impus la sărituri (un Yurchenko-full curat) și bârnă (back extension, flip-flop, layout; side somi; side aerial; flip-flop, flip-flop, double tuck), iar Olivia Cîmpian a depășit-o pe Alexandra Mihai cu doar 0.10 în finala de la sol (high tucked full-in mount and beautiful double turn in attitude), titlul la paralele fiind adjudecat de gimnasta canadiană Laurie-Lou Vezina (Gym-Fly).

Așadar, un frumos debut internațional al anului 2015 pentru gimnastica noastră feminină în fața cărei, mai ales la senioare, se află obstacole și obiective importante de depășit (Campionatele Europene – Montpellier, 15-19 aprilie, Jocurile Europene – Baku, 12-28 iunie și Campionatele Mondiale – Glagow, 23 octombrie – 1 noiembrie).

 

Autor Redactia 16 Februarie 2015, 12:42 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii