Flacăra olimpică a fost purtată de o poliţistă de frontieră din România

De AmosNews 16 Mai 2012, 13:55 Sport
O poliţistă de frontieră din România, aflată în misiune Frontex în Grecia în cadrul Operaţiunii Comune Puncte Focale 2012, a avut onoarea de a fi purtătoarea torţei cu flacăra olimpică de la linia de demarcaţie a frontierei Greciei cu Turcia şi până în afara P.T.F. Kipi, în interiorul Greciei.

În data de 14.05.2012, ora 12:00, în preambulul activităţilor pregătitoare pentru deschiderea Jocurilor Olimpice din Londra 2012, autorităţile greceşti, urmând tradiţia antică a evenimentului, au organizat, în cadrul traseului pe care flacăra olimpică îl urmează până la locul de desfăşurare al competiţiilor sportive, trecerea flăcării olimpice prin P.T.F. Kipi, din Grecia în Turcia, ulterior simbolul continuându-şi drumul spre Londra.

Cu acest prilej, autorităţile elene au ales ca purtătoare a torţei cu flacăra olimpică o poliţistă de frontieră din România, ce se află în misiune Frontex în Grecia, în cadrul „Operaţiunii Comune Puncte Focale 2012”, în P.T.F. Kipi.

Însoţită de organizatori şi un numeros public, poliţista de frontieră a purtat torţa cu flacăra olimpică de la linia de demarcaţie a frontierei Greciei cu Turcia şi până în afara P.T.F. Kipi, în interiorul Greciei.Poliţista de frontieră este agent principal, lucrează la Sectorul Poliţiei de Frontieră Oancea, judeţul Galaţi şi este încadrată în Poliţia de Frontieră Română din anul 2005.

La sfârşitul evenimentului, jurnaliştii care însoţeau caravana flăcării olimpice au realizat un scurt interviu în care reprezentanta Poliţiei de Frontieră Române şi-a exprimat bucuria şi mândria că a avut onoarea de fi purtătoarea efemeră a acestui simbol antic.

Onoarea de a fi aleasă o poliţistă de frontieră din România pentru a purta torţa cu flacăra olimpică la frontiera Greciei cu Turcia reprezintă o apreciere a contribuţiei poliţiştilor de frontieră români la îndeplinirea cu succes a misiunilor Frontex desfăşurate în Grecia.

 

Autor AmosNews 16 Mai 2012, 13:55 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii