Doua saptamani pe Dunare, pe o pluta din PET-uri

De Alexandrina Iordache 02 Septembrie 2013, 07:28 Sport
Pentru sase tineri (din Ialomita, Bacau si Calarasi) pe data de 12 august 2013, la Calarasi, a inceput o frumoasa aventura care s-a incheiat doua saptamâni mai târziu, pe 25 august, la Gura Portitei. Ei au navigat peste 450 de km pe Dunare pe o pluta formata din 1.500 de PET-uri.

Acest demers face parte din proiectul P.E.T. Rafting Project, început în 2011 si aflat anul acesta la a doua editie.

Echipajul plutei a fost format din: Iulian Nichita (Stelnica, Ialomita), Cristian Puscasu, Ciprian Costan, (Fetesti, Ialomita), Marius Lalu (Facaeni, Ialomita), Radu Septelici (Onesti, Bacau) si Adrian Dumitrascu (Calarasi, Calarasi).
 
Pe lânga cei sase plutasi, s-au alaturat echipei P.E.T. Rafting Project înca cinci membri, responsabili de comunicare si imagine. Alaturi de echipa proiectului înca 25 de prieteni si voluntari au ajutat la colectarea PET-urilor si construirea plutei, le-au oferit suport moral si i-au vizitat pe traseu.

Cei sase tineri au parcurs Dunarea de la Calarasi pâna la Gura Portitei si au oprit în: Dichiseni, Stelnica, Facaeni, Magureni, Braila, Galati, Isaccea, Patlageanca, Tulcea, Mahmudia, Murighiol, Gura Portitei.
 
Au traversat Rezervatia Biosferei Delta Dunarii pe  traseul Tulcea – Murighiol - Canalul Dunavat - Canalul Cocos - Canalul Mustaca - Canalul Centura - Golful Holbina si Lacul Razim, pe traseul Capul Holbina - Periteasca - Insula Bisericuta, ajungând la Gura Portitei duminica, 25 august, la orele 22:00.

Pe parcursul traseului plutasii au vizitat localitatile de pe malul Dunarii, au adunat povesti ale localnicilor, care s-au dovedit a fi foarte receptivi si dornici sa îi ajute cu indicatii utile si informatii despre Dunare si Delta.
 
La finalul aventurii PET-urile din care a fost construita pluta au fost predate în Jurilovca pentru a fi duse la reciclat, iar restul de materiale unui localnic, cu scopul de a fi utilizate pentru construirea unui adapost pentru stupi.


 

Autor Alexandrina Iordache 02 Septembrie 2013, 07:28 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii