Campionatele Internaţionale de Atletism ale României, punct de control în drumul spre Berlin

De Redactia 02 Iunie 2018, 10:08 Sport

252 de atleţi din 8 ţări se aliniază la startul celei mai valoroase competiţii de atletism din România.

Campionatele Internaţionale ale României au debutat cu o conferinţă de presă la care a participat conducerea Federaţiei Române de Atletism (preşedinte Florin Florea şi secretarul general Augustin Iancu) şi preşedintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Cluj, Ioan Măcelaru. Au fost detaliate ultimele detalii organizatorice şi detalii legate de competiţie.

În urma finalizării înscrierilor, la Campionatele Internaţionale de Atletism ale României s-au înscris 252 atleţi (159 la masculin, 93 la feminin), dintre care 42 sunt reprezentanţi ai atletismului mondial, venind din ţări ca Armenia (2), Bulgaria (3), Germania (2), Israel (1), Moldova (7), Serbia (11), Turcia (16).

Este prima dată când Campionatele Internaţionale ale României se desfăşoară timp de 2 zile şi găzduiesc 38 de probe (19 feminin, 19 masculin). Este una dintre cele mai complexe întreceri continentale, unde atleţii români şi străini îşi pot îmbunătăţi recordurile personale şi pot îndeplini baremurile pentru Campionatul European de la Berlin.

La ediţia cu numărul 63 a „Internaţionalelor” a fost permisă înscrierea liberă a atleţilor, renunţându-se la invitaţiile nominale. Astfel competiţia reuneşte un număr record de atleţi şi se prefigurează rezultate excelente! Este a pentru a treia oară când moderna arenă sportivă „Cluj Arena” găzduieşte Campionatele Internaţionale de Atletism ale României, după ediţiile din 2014 şi 2017.

Ediţia 2018 este considerată o avanpremieră a ediţiei 2019 care îşi propune să devină o întrecere de tip Grand Prix. Federaţia Română de Atletism va depune candidatura pentru un concurs „Grand Prix Permit” şi speră să deschidă calea marilor întreceri de pistă din România.

„Anul 2018 este unul special, al încercărilor. Am trecut cu brio de organizarea primului Campionat European de 24 de Ore de Alergare şi acum dorim să atragem atenţia asupra competiţiilor de pistă, iar Campionatele Internaţionale de Atletism ale României sunt ocazia perfectă pentru acest lucru. Vrem să ne măsurăm forţele anul acesta, să vedem ce sportivi şi ce public reuşim să atragem. În urma acestei ediţii vom trage concluzii, iar pentru ediţia din 2019 ne propunem să depunem candidatura României pentru un concurs de tip Grand Prix Permit” a declarat Florin Florea, preşedintele Federaţiei Române de Atletism.

La competiţia de la Cluj participă elita atletismului românesc la această oră, precum şi atleţi străini cu performanţe de top internaţional. Sperăm să asistăm la un adevărat spectacol atletic şi să fim martorii ai cât mai multor recorduri personale şi, de ce nu, chiar naţionale.

 

Autor Redactia 02 Iunie 2018, 10:08 Sport
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii